Fakta: Årets artister

Ison Glasgow, 35, och Felipe "Fille" Leiva Wenger, 35

Hiphopduon Ison & Fille är den första gruppen som medverkar i "Så mycket bättre". Tillsammans har de gjort fem studioalbum och rönt framgångar med singlar som "När vi glider" och "Vad e det för mode". Ison var en av jurymedlemmarna i TV4:s "X factor" och Fille står bakom tv- och radiokaraktären Lilla Al-Fadji.

Miriam Bryant, 24

Gängets färskaste artist. Slog igenom 2013 med singeln "Push play" och samma år kom hennes första, och hittills enda, album "Raised in rain". Har bland annat samarbetat med den rysk-tyske dj:n och producenten Zedd. Har rönt stora framgångar med sina "Så mycket bättre"-tolkningar.

Sven-Bertil Taube, 80

Son till Evert och Astri Taube. Verksam som artist och skådespelare sedan 1950-talet och har medverkat i ett stort antal filmer och gett ut över 30 album. Fick härom året en karriärmässig nytändning med albumet "Hommage" och i höst släpptes uppföljaren "Hommage volym 2".

Lisa Nilsson, 45

Var medlem i Stage Four tillsammans med bland andra Peter Jöback. Solodebuterade 1989 med albumet "Lean on love" medverkade samma år i Melodifestivalen. Det stora genombrottet kom dock 1992 med albumet "Himlen runt hörnet." Hennes senaste album, "Sånger om oss", kom 2013.

Niklas Strömstedt, 57

Inledde sin musikkarriär som pianist i Ulf Lundells band. Albumdebuterade 1981 men det stora genombrottet kom först 1989 tack vare hitlåtar som "Sista morgonen", "Om" och "En kvinna och en man". Ska under nästa år sätta upp sin första egna krogshow, "Storhetsvansinne".

Jenny Berggren, 43

Mest känd från åren i Ace of Base – den svenska popkvartetten som blev världsberömd på 1990-talet tack vare jättehits som "All that she wants" och "The sign". Åker fortfarande jorden runt för att föreläsa och uppträda – både med Ace of Base-låtar och materialet från soloalbumet "My story" från 2010.

Andreas Kleerup, 36

Musiker, artist och producent som fick ett internationellt genombrott tack vare hitlåten "With every heartbeat" som han gjorde tillsammans med Robyn. Debutalbumet "Kleerup", som gästades av alla från Titiyo till Marit Bergman, blev också en stor framgång. Har också spelat med bandet Me and My Army.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördagar klockan 20.00.

Frontfigurer som Ebbot Lundberg, Maja Ivarsson och Ola Salo har tidigare synts i "Så mycket bättre". Det dröjde dock till den pågående, sjätte säsongen innan en hel grupp dök upp i TV4-succén.

För hiphopduon Ison & FIlle var det otänkbart att bara en av dem skulle ställa upp.

– Vi är en duo som fortfarande är verksam och där båda är lika viktiga, vi har ingen frontfigur på det sättet. Det kändes verkligen som att vi båda ville vara med om den här grejen, säger Felipe "Fille" Leiva Wenger.

– Det betyder mycket när man får chansen att bryta ny mark, säger Ison Glasow.

"Halvläskigt"

Under säsongen har de båda rapparna hållit relativt låg profil men i veckans avsnitt är det dags för dem att stå i centrum.

– Det var en helt annan grej, det kändes som att det var ens födelsedag. De andra dagarna var jag nervös för hur våra tolkningar skulle tas emot men på vår dag var jag bara lugn, glad och förväntansfull, säger Fille.

Ison berättar att han var nervös även under deras dag men på ett helt annat sätt.

– När man sitter i slutet på det där bordet är det en helt annan spotlight på en. Det är halvläskigt för det är meningen att frågor ska ställas, man ska prata om och diskutera vissa saker. För mig var det mer nervöst än vad jag hade trott, säger han.

Starka historier

Det blir också ett känslosamt avsnitt där Ison & Fille berättar om sina uppväxter. Fille pratar om hur hans familj flydde Chile medan Ison berättar om hur han lämnade USA med sin mor och hur de under en period levde som hemlösa i Stockholm.

– Jag har släppt en bok där jag pratar om mitt liv så det kändes dumt att försöka mörka det eller inte prata om det. Det här är en av de största plattformarna i Sverige för att berätta om vissa saker, inte att jag är ett offer eller att det är synd om mig utan mer att "det här mitt liv, jag har gått igenom det, och nu är jag här", säger Ison.

Inför inspelningen var Ison & Fille spända på att höra hur de andra artisterna skulle ta sig an deras material och de blev inte besvikna.

– Lisa Nilsson överraskade väldigt mycket. Hon valde en otippad låt och sättet hon framförde den på var supermäktigt. Man blev positivt överraskad av allting men hennes var mest oväntat, säger Fille.

Ison lyfter i sin tur fram Sven-Bertil Taube:

– Han chockade klart mest. Han tog två låtar och lade till sin klass och elegans, han är så kung att han kan ta två låtar och få till en skön känsla.