Sune är välbekant för publiken genom både biofilmer och flera böcker, och Happy Jankell har självklart en relation till figurerna.

– Det är svårt att undgå Sune, även om jag inte är målgruppen för filmerna, säger hon.

I "Kaos i fredagsmyset", som har premiär på Annexet i Stockholm den 27 november, möter vi Happy Jankell i rollen som Anna, storasyster till den kärlekskranke tjejtjusaren Sune och busige Håkan. Sunes skapare Sören Olsson och Anders Jacobsson har skrivit manus till föreställningen, För regin står Morgan Alling, som också återvänder i rollen som pappa Rudolf.

Jankell beskriver Anna som en typisk tonårstjej, en roll som både är rolig men samtidigt lite stereotyp.

Försvarar karaktären

– Men jag vill inte säga något taskigt om Anna, för jag försvarar mina karaktärer. Jag förstår att det måste vara tufft att vara storasyster till två busiga galningar.

Rollen som Anna har gestaltats flera gånger tidigare, vilket innebär en utmaning.

– Det är svårt att inte ta efter, men jag försöker göra min egen karaktär även av en så etablerad karaktär.

Just nu ser vi också Happy Jankell som en annan trotsig tonårsdotter – Vampyrella i "Familjen Rysberg" på Barnkanalen, en serie som sannolikt också kommer att få en andra säsong.

– Ja, sådana planer finns definitivt, säger Jankell.

Större publik

Mitt i de "virriga, men roliga" repetitionerna för Sune-pjäsen spelar hon också Gerda i August Strindbergs "Pelikanen" på Strindbergs Intima teater i Stockholm med plats för drygt 90 personer. Nu tar hon ett rejält kliv till stora Annexet med plats för 3 000.

– Hur spelar man teater för tretusen personer? Jag har ingen aning, men det var väl det som lockade mig.