– Jag ville att alla skulle flygga Viggen.

Jenny Berggren berättar om de högtflygande planerna inför sin "Så mycket bättre"-dag.

Fakta: Årets artister

Jenny Berggren, 43

Mest känd från åren i Ace of Base – den svenska popkvartetten som blev världsberömd på 1990-talet tack vare jättehits som "All that she wants" och "The sign". Åker fortfarande jorden runt för att föreläsa och uppträda – både med Ace of Base-låtar och materialet från soloalbumet "My story" från 2010.

Sven-Bertil Taube, 80

Son till Evert och Astri Taube. Verksam som artist och skådespelare sedan 1950-talet och har medverkat i ett stort antal filmer och gett ut över 30 album. Fick härom året en karriärmässig nytändning med albumet "Hommage" och i höst släpptes uppföljaren "Hommage volym 2".

Miriam Bryant, 24

Gängets färskaste artist. Slog igenom 2013 med singeln "Push play" och samma år kom hennes första, och hittills enda, album "Raised in rain". Har bland annat samarbetat med den rysk-tyske dj:n och producenten Zedd. Har rönt stora framgångar med sina "Så mycket bättre"-tolkningar.

Niklas Strömstedt, 57

Inledde sin musikkarriär som pianist i Ulf Lundells band. Albumdebuterade 1981 men det stora genombrottet kom först 1989 tack vare hitlåtar som "Sista morgonen", "Om" och "En kvinna och en man". Ska under nästa år sätta upp sin första egna krogshow, "Storhetsvansinne".

Lisa Nilsson, 45

Var medlem i Stage Four tillsammans med bland andra Peter Jöback. Solodebuterade 1989 med albumet "Lean on love" medverkade samma år i Melodifestivalen. Det stora genombrottet kom dock 1992 med albumet "Himlen runt hörnet." Hennes senaste album, "Sånger om oss", kom 2013.

Andreas Kleerup, 36

Musiker, artist och producent som fick ett internationellt genombrott tack vare hitlåten "With every heartbeat" som han gjorde tillsammans med Robyn. Debutalbumet "Kleerup", som gästades av alla från Titiyo till Marit Bergman, blev också en stor framgång. Har också spelat med bandet Me and My Army.

Ison Glasgow, 35, och Felipe "Fille" Leiva Wenger, 35

Hiphopduon Ison & Fille är den första gruppen som medverkar i "Så mycket bättre". Tillsammans har de gjort fem studioalbum och rönt framgångar med singlar som "När vi glider" och "Vad e det för mode". Ison var en av jurymedlemmarna i TV4:s "X factor" och Fille står bakom tv- och radiokaraktären Lilla Al-Fadji.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördagar klockan 20.00.

Den här veckan är det Jenny Berggren som står i centrum i TV4:s "Så mycket bättre". Hon beskriver sin dag som "trygg och avslappnad".

– Jag hade ju gått kurs med fem andra, mitt program spelades in näst sist. Det kändes som att det var dags att berätta min historia, säger hon till TT.

Under dagen får artistgänget bland annat ge sig ut och busa på byn och de åker också ut till havs.

– Jag hade väldigt högtflygande planer, jag ville att alla skulle flyga Viggen. Det hade varit jättekul att trycka upp alla i stridsplan, det var så coolt när jag själv fick göra det. Men det var inte riktigt görbart, säger Jenny Berggren.

Berättar om attacken

Men det blir också ett väldigt känslosamt program. Bland annat berättar Jenny Berggren öppenhjärtigt om den uppmärksammade knivattacken på 1990-talet då hon överfölls av stalkare i sitt eget hem.

– Jag har inte så stor nytta av att gå runt och älta de här grejerna, men jag tror att mina tråkiga grejer kan bli värdefulla för andra och då blir de också värdefulla för mig. Vad jag har tagit mig igenom och hur jag blev hel igen, det kan någon få nytta av, säger hon.

Jenny Berggren berättar också historien om Ace of Base, popgruppen hon startade med sina syskon Malin och Jonas samt Ulf Ekberg.

"Fantastiska färger"

Ace of Base slog igenom med dunder och brak i början av 1990-talet tack vare singlar som "The sign" och "All that she wants". Gruppen kom att sälja över 30 miljoner album över hela världen och när hon ser tillbaka på den tiden säger hon att "det känns som att det hänt någon annan".

– Ibland när man tittar på scheman som man tagit sig igenom, som andra ser tillbaka på sina pluggperioder där de läst till tentor och mått skit, så tänker man "hur fixade jag det här, hur tog jag mig igenom det?". Jag hade mina studentår fast på höga klackar, det var en kämpatid, säger Jenny Berggren.

Och så tolkas förstås ett gäng Ace of Base-låtar. Jenny Berggren säger att hon blev positivt överraskad av samtliga versioner.

– Var och en satte låten genom sitt eget prisma och det kom ut fantastiska färger, helt olika. Det var otroligt kul.