Fakta: Jonas Lundqvist

Född 1980 i Härlanda.

På 90-talet startade han bandet Bad Cash Quartet som släppte tre album: "Bad Cash Quartet" 1998, "Outcast" 2001 och "Midnight prayer" 2003.

Bad Cash Quartet splittrades 2004 och Jonas Lundqvist gav ut den engelskspråkiga soloskivan "ADHD" under namnet Jonas Game 2007.

Släppte albumet "Så e de me de" under eget namn 2012.

Medverkade i tv-programmet "Breaking news" i fjol.

I samband med att "Vissa nätter" släpps åker Jonas Lundqvist ut på en kort turné. Spelplan: 4/3 Stockholm, 11/3 Göteborg, 18/3 Malmö.

Jonas Lundqvists forehandslag är raka och hårda men den mångåriga resan fram till ett färdigt album har varit desto krokigare. Första singeln "Lyft och försvinn" premiärspelades våren 2014. Två år senare anländer nu fullängdaren "Vissa nätter".

– Livet kom emellan. Jag var tvungen att fixa saker som cash och boende, säger Lundqvist som också hunnit bli pappa sedan förra skivan "Så e de me de" släpptes 2012.

Många producenter

På sitt nya album har han samarbetat med en rad namnkunniga producenter, bland andra Måns Lundberg (som har jobbat med Håkan Hellström och Veronica Maggio) och Jocke Åhlund från Les Big Byrd och Teddybears. Det stora antalet producenter har haft en positiv inverkan på musiken, menar Lundqvist.

– Jag ville efterlikna arbetet med skivan med att man skaffar barn. Allt blir kaos och rörigt och jag ville få med det in i processen. Om man bara gör en eller två låtar ihop finns det en energi som kan försvinna om man är inne på spår sju med samma människa.

Han tjänar inte pengar på sin musik, men Jonas Lundqvist avundas heller inte artistkollegorna som kan försörja sig på heltid.

– Jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Jag levde på musiken i fem-sex år, men jag är lutheran på det sättet att jag behöver någonstans att ta vägen. Jag behöver ta mig ut i samhället. Jag kan inte vara i det där hela tiden.

Den stora popduellen

När Jonas Lundqvist spelade i bandet Bad Cash Quartet åkte de på turné med Göteborgskollegorna i Broder Daniel. Nu har Lundqvist återförenats med Broder Daniel-basisten Theodor Jensen – på tennisbanan. I fjol började Jensen jobba som tränare i Lundqvists tennisklubb TK Örnen.

Så vem av dem skulle stå som slutgiltig segrare efter en tresetare?

– Det där är en av de tuffare frågorna jag fått. Vi ska åka till Spanien på träningsläger med tennisklubben och då har jag lovat att vi ska spela en match. Jag är så sjukt nervös inför det. Jag sätter någonting på spel där känner jag, säger Jonas Lundqvist.