– Det som varit så underbart med plugget, det är att det är så lugnt där.

Frans Jeppsson Wall när han mötte Ystadborna efter segern i Melodifestivalen.

Fakta: Frans Jeppsson Wall

Frans Jeppsson Wall föddes i december 1998 i Ystad. Som sjuåring fick han en hit med "Who's da man" – en hyllningslåt till Zlatan Ibrahimovic.

Debuterade i år i Melodifestivalen och stod till slut som segrare med bidraget "If I were sorry", skrivet av Frans själv tillsammans med Oscar Fogelström, Michael Saxell och Fredrik Andersson.

I och med vinsten blev Frans den yngsta vinnaren av Melodifestivalen sedan Carola vann med "Främling" 1983. Han får nu representera Sverige i Eurovision Song Contest som hålls i Globen i Stockholm i maj.

Även utanför Melodifestivalen har "If I were sorry" rönt enorma framgångar. Låten har spelats över sju miljoner gånger på Spotify och ligger för närvarande etta på såväl singellistan som Svensktoppen.

Frans lutade sig mot balkongräcket, gungade med i musiken och samtidigt lyftes hundratals mobiler för att fånga ögonblicket.

– Jag försökte förbereda ett litet tal, men ärligt, jag tappade bort lappen.

Men det gjorde inget, han talade fritt ur hjärtat efter en första skoldag i den nya vinnarrollen.

– Det som varit så underbart med plugget, det är att det är så lugnt där.

Det är så han kommer ladda inför Eurovision Song Contest i Globen, genom att gå till plugget helt enkelt. Och så passade han på att heja på mamma där nere och att tacka alla som stöttat honom.

– Jag är inget utan de här fyra och kanske 500 andra, så tack Ystad!

Trycket blev hårt när hundratals fans sedan pressade på för att få en autograf och allra helst en selfie med Frans. Åtta-tio pennor avverkades i snabb följd och Frans konstaterade med ett leende att det kändes galet.

Hemligheten bakom hans lugn är rutinen han skaffade sig redan som barn, tror kompanjonen Fredrik Andersson.

– Han gjorde samma resa för tio år sedan. Han har varit med om det här förut.