Fakta: Så gick det för årets tv-bönder

Daniel Johansson, 38, älgbonde från Bjurholm

Blev kär i Alexandra Sandström och hon blev kär i honom men paret lyckades inte få förhållandet att fungera rent praktiskt och är i dag inte tillsammans.

"Jag ser inte på mörkt på framtiden. Jag har aldrig haft svårt att träffa tjejer. Men att träffa rätt, att träffa någon som kan tycka att det här livet är okej, det blir nog svårare. Men nog tror jag att det finns någon", säger Daniel.

Stefan Hildingsson, 31, köttbonde från Hassela

Föll pladask för Hanna Sundin och känslorna var besvarade. Hannas häst har redan flyttat in i ett nybyggt stall på Stefans gård och i mars följer hon efter.

"Jag är helt övertygad om att det är så här det ska vara. Dels är hon ju fin att titta på och sedan är det alla de där viktiga sakerna, vi kommer bra överens, vi vill samma saker och hon har humor och visar förtroende och är snäll. Hon är en fantastisk människa", säger Stefan.

Marcus Andersson, 37, köttbonde från Odensbacken

Har haft en ovanlig resa – skickade hem alla tjejer från slottet och fick börja om från början. Efter mycket om och men valde han Isabell Andrén men det blev ingen kärlek.

"Jag har legat lite lågt med att träffa tjejer under tiden som det här har visats på tv. Dels för att det är svårt, man kan inte visa sig ute utan att avslöja innehållet i programmet men också för att det kanske inte är så kul att kolla på tv tillsammans och se mig pussa en massa andra. Vi får se, kärleken kommer när den kommer", säger Marcus.

Pontus Hugosson, 25, hästbonde från Kungsbacka

Fick rekordmånga brev, över 1 000 stycken, men i slutändan blev det ingen kärlek. Pontus och Lisa Johansson, som var sist kvar av tjejerna, har ingen relation i dag.

"Jag kanske inte hittade kärleken men jag känner någonstans att jag har ju lärt mig väldigt mycket. Att lyssna när andra pratar... det har verkligen härdat en lite. Jag drömmer ju om att ha någon här till slut, att inte gå här själv, och att få den där känslan som jag tjatat om så mycket och bara uppleva livet", sade Pontus i programmet.

Älgbonden Daniel Johansson föll stenhårt för Alexandra Sandström tidigt i "Bonde söker fru"-säsongen – hans känslor för henne var så tydliga att övriga frierskor bestämde sig för att hoppa av programmet.

Daniel och Alexandra inledde sedan en relation, som de båda visste var dömd att misslyckas.

Redan under speed-dejtingen på slottet frågade Daniel hur de skulle lösa ett eventuellt förhållande då de har tre barn var och dessutom bor 30 mil ifrån varandra. När säsongens sista avsnitt sändes på onsdagskvällen visade det sig att paret inte lyckats finna något bra svar.

– Det är samma läge nu och det var något vi var medvetna om hela tiden. Varken hon eller jag hade någon idé om hur det skulle gå att lösa. Vi konstaterade bara att vi skulle skita i det och njuta av sommaren tillsammans, säger Daniel Johansson till TT.

"Tacksam och glad"

I dag är han och Alexandra Sandström inte tillsammans och de lär inte heller bli det.

– Vi skulle ju ha en tioårsperiod framför oss med särboliv innan vi ens skulle kunna börja prata om att flytta ihop. Visst, om det hade varit ett år bort men tio år? Jag tror inte att det hade varit rättvist mot någon, säger Daniel Johansson.

Han är dock noga med att påpeka att han inte ångrar någonting och att det hade blivit Alexandra igen om han hade fått göra om alltihop. En del känslor finns också kvar.

– Men man går inte runt och är kär och mår dåligt, det känns ju ganska onödigt. Jag upplever inte att det är jobbigt, jag är mer tacksam och glad över hur det har varit, säger Daniel Johansson.

Bara ett par

Som väntat blev det inte heller någon kärlek mellan hästbonden Pontus Hugosson och Lisa Johansson. Mellan köttbonden Marcus Andersson och Isabell Andrén fanns det däremot kärlekshopp i sista avsnittet

Det släcktes dock några veckor efter inspelningen.

– Vi blev bara vänner, det slutade med det. Det blommade inte upp någon riktig kärlek och det var ganska ömsesidigt, säger Marcus Andersson.

Det innebär att det bara blev ett riktigt kärlekspar i årets "Bonde söker fru" – köttbonden Stefan Hildingsson och Hanna Sundin.

– Det är lika starkt nu, starkare till och med. Hanna har tagit över en frisersalong nere på byn så hon ska flytta hit för gott i mars. Det blir otroligt roligt, säger Stefan.