Fakta: Skivbråket

Kesha stämde Dr Luke 2014. Sony Music, som äger Dr Lukes skivbolag Kemosabe Records, har ställt sig på producentens sida.

Dr Luke, eller Lukasz Gottwald, är en av världens mest framgångsrika producenter och låtskrivare. Han har bland annat samarbetat med Max Martin. Tillsammans har de skapat flera stora hits åt Kesha.

Enligt det omdiskuterade kontraktet äger Dr Luke och Sony den exklusiva rätten att spela in skivor med Kesha.

"Kesha har uttryckt sin besvikelse över att behöva ställa in, men hon känner att det är det bästa beslutet för henne. Vi respekterar hennes beslut och önskar henne allt gott", skriver konsertarrangören i ett pressmeddelande, enligt Billboard.

På onsdagen kommenterade Kesha för första gången domen från förra veckan som slår fast att hon inte får bryta sitt kontrakt med Sony Music och producenten Dr Luke i förtid.

"Jag kan tänka mig att jobba med Sony om de gör det rätta och bryter alla band som binder mig till min förövare", skrev hon på sin Facebooksida.

Enligt Kesha ska producenten och låtskrivaren Dr Luke ha misshandlat och förgripit sig på henne under de tio år som de jobbade tillsammans. Han nekar till anklagelserna och har i sin tur svarat med att stämma henne.

Nu planerar hennes fans att protestera utanför Sonys huvudkontor i New York och kräver att hon ska lösgöras från skivkontraktet, skriver Billboard.

"Oavsett om Keshas musik har berört någon personligen eller inte så representerar det här fallet hur orättvist personer som utsatts för sexuella övergrepp världen över behandlas", säger en representant för organisationen Care2, en av arrangörerna till demonstrationen, i ett uttalande.

En lång rad artister har stöttat Kesha. Nyligen skänkte Taylor Swift henne 250 000 dollar för att täcka juridiska kostnader, och Adele passade i sitt tal på Brit Awards på att offentligt visa sitt stöd för popstjärnan.