Den 19 december skulle revyn "Croque Monsieur" ha haft premiär på Malmö Stadsteater. Nu meddelar dock teatern att man har beslutat att lägga ner föreställningen – orsaken är den senaste tidens turbulens kring Kristoffer "Kringlan" Svensson, en av revyns manusförfattare.

Det var i förra veckan som "Kringlan", som även kallar sig K Svensson, uttalade grova hot mot Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg och frilansjournalisten Victor Malm på Twitter och i podcasten "Alla mina kompisar".

"Vi tar starkt avstånd från K Svenssons uttalande och vi måste nu vidta åtgärder som vi inte alls var beredda på då vi hade repetitionsstart på revyn för en vecka sedan. Även om K Svensson haft ett strikt professionellt uppdrag från teatern, tillsammans med Valle Westesson, och revyn varken handlar om honom eller speglar hans personliga åsikter och värderingar, kan vi inte gå vidare med ett material som han varit medförfattare till", säger teaterchefen Petra Brylander i ett pressmeddelande.

Malmö Stadsteater har tillsammans med Valle Westesson i stället påbörjat arbetet med en helt ny revy som kommer att heta just "En ny revy".

Tidigare har såväl Aftonbladet som P1 avslutat sina samarbeten med "Kringlan" Svensson. Serietecknaren Nanna Johansson har också meddelat att hon på egen hand kommer att avsluta den fantasytrilogi som hon och Svensson påbörjat.