Fakta: Alla artister i "Allsång på Skansen"

Här är alla artister och programdatum för årets säsong av SVT:s "Allsång på Skansen".

28/6: Benny Anderssons Orkester med Helen Sjöholm och Tommy Körberg, Frans, Miriam Bryant.

5/7: Daniel Adams-Ray, Lisa Nilsson, Malena Ernman, Oscar Zia.

12/7: Laleh, Niklas Strömstedt, Marcus & Martinus, Daniel Norberg, Elin Rombo.

19/7: Saraha, Anders Glenmark, Sonja Aldén, Solala, Josefine Johansson samt Orup som håller i "Allsångsscenen är din".

26/7: Jamala, Veronica Maggio, Smith & Thell.

2/8: Martin Stenmarck, Systerpolskan, Léon, Ola Aurell.

9/8: Lill Babs, Bob Hund, Maria Andersson, Sten & Stanley.

16/8: Zara Larsson, Lill Lindfors och John Lundvik, Tensta Gospel Choir, Frances.

Allsången sänds varje tisdag under sommaren från Skansen i Stockholm. Programledare är Sanna Nielsen.

Presskonferens på Skansen och programledaren Sanna Nielsen skiner ikapp med sommarsolen. Det är en stjärnspäckad laguppställning hon presenterar på Sollidens scen.

Zlatan Ibrahimovic borträknad finns det sannolikt fler svenskar som känner igen de artister som gästar årets "Allsång på Skansen" än som kan rabbla den svenska EM-truppens startelva.

Vad sägs om Laleh, Veronica Maggio och Miriam Bryant, veteraner som Lill Lindfors och Lill Babs, eller Ukrainas Jamala, segraren i årets Eurovision Song Contest. Det är de kvinnliga artisterna som smäller högst i årets allsång.

Internationell stjärnglans

För att verkligen understryka det gästar Zara Larsson årets sista program. Hon är det senaste svenska stjärnskottet på den internationella musikhimlen och invigde nyligen fotbolls-EM tillsammans med David Guetta.

– Första gången jag var med var för tre år sedan. Det var skitball då, för det var första året jag verkade som artist. Och nu är det sista, skämtar Miriam Bryant.

Sångerskan släpper en ny singel i dagarna och uppträder under årets allra första allsång, tillsammans med schlagervinnaren Frans och Benny Anderssons Orkester.

För mindre än två veckor sedan hjälpte Miriam Bryant Göteborgs superstjärna Håkan Hellström att trollbinda inte ett, utan två, fullsatta Ullevi. Håkan Hellström öppnade dörren för indieartister när han överraskande tackade ja till allsången redan 2001.

– Man ska inte hålla på och tycka att saker är töntiga. Det är jättefint med visor och folkmusik. Jag är halvt finsk och halvt engelsk och det finns liksom ingen skam i folkmusik i England eller Finland. Det borde det inte finnas här heller. Det är härligt att det är så populärt, säger Miriam Bryant.

Ny utmaning

För Sanna Nielsen blir sommarjobbet såväl ett kärt återseende som en ny utmaning.

– Jag firar 20 år som artist i år och jag uppträdde faktiskt här när jag började, när jag var bara 11 år gammal, säger hon.

Den gången var Lasse Berghagen programledare och hjälpte en mycket nervös Sanna Nielsen att slappna av inför framträdandet.

– Han är min förebild på det sättet att han inte tar saker så allvarligt, utan att bli oseriös. Den känslan tycker jag om, säger Sanna Nielsen.

Hon hoppas att hon kan förmedla samma känsla när hon nu själv ska leda allsången.

– Ja Gud, det är ju drömmen, att det ska kännas naturligt och avslappnat.