Fakta: Laila Bagge

Född: 1972.

Bakgrund: Arbetade för Sony BMG i New York i tre år som talangscout. Släppte skivan "Hello Laila" 1998. Har skrivit låtar åt bland andra Céline Dion och 98 Degrees. Satt i "Idol"-juryn från 2008 till och med 2015. Tävlade 2009 i "Let's dance" i TV4 tillsammans med Tobias Wallin. Duon blev tvåa i tävlingen. Ledde 2013 programmet "Fest hos Bagge Wahlgren" i Sjuan tillsammans med NIklas Wahlgren.

Aktuell som: Programledare för "Kan vi hjälpa till" i TV3 tillsammans med Björn Christiernsson. I april gör hon reseprogrammet "Bagges bagage".

Att Laila Bagge på egen hand ritat och låtit bygga två hus är det nog inte så många som vet. Vid sidan av musiken har hon alltid funnit avkoppling i att göra om hemma.

– Jag har små projekt i gång hela tiden. I mitt nuvarande hus har jag redan målat om mitt sovrum två gånger, säger hon.

Tillsammans med snickaren Björn Christiernsson besöker hon byggvaruhus i jakt på hemmafixare som behöver hjälp. Under seriens gång gör de bland annat om ett poolområde och bygger ett fiffigt köksbord som går att fälla ut.

– Många gånger fick vi förklara att projekten skulle ta mycket längre tid än vad de hade beräknat. Då var de glada att få hjälp av oss, säger hon.

Som arbetskamrater kompletterar Laila och Björn varandra bra, säger hon. Den goda stämningen under inspelningen kommer att märkas i programmet.

– Björn bad mig hoppa ner i en låda och borra. Sedan var han snabb med att slå igen luckan och skruva igen den. Jag borde ha förstått vad som höll på att hända, säger hon med ett skratt.

"Kan vi hjälpa till" har premiär i TV3 den 21/3.