Fakta: Årets artister

Lisa Nilsson, 45

Var medlem i Stage Four tillsammans med bland andra Peter Jöback. Solodebuterade 1989 med albumet "Lean on love" medverkade samma år i Melodifestivalen. Det stora genombrottet kom dock 1992 med albumet "Himlen runt hörnet". Hennes senaste album, "Sånger om oss", kom 2013.

Sven-Bertil Taube, 80

Son till Evert och Astri Taube. Verksam som artist och skådespelare sedan 1950-talet och har medverkat i ett stort antal filmer och gett ut över 30 album. Fick härom året en karriärmässig nytändning med albumet "Hommage" och i höst släpptes uppföljaren "Hommage volym 2".

Miriam Bryant, 24

Gängets färskaste artist. Slog igenom 2013 med singeln "Push play" och samma år kom hennes första, och hittills enda, album "Raised in rain". Har bland annat samarbetat med den rysk-tyske dj:n och producenten Zedd. Har rönt stora framgångar med sina "Så mycket bättre"-tolkningar.

Niklas Strömstedt, 57

Inledde sin musikkarriär som pianist i Ulf Lundells band. Albumdebuterade 1981 men det stora genombrottet kom först 1989 tack vare hitlåtar som "Sista morgonen", "Om" och "En kvinna och en man". Ska under nästa år sätta upp sin första egna krogshow, "Storhetsvansinne".

Jenny Berggren, 43

Mest känd från åren i Ace of Base – den svenska popkvartetten som blev världsberömd på 1990-talet tack vare jättehits som "All that she wants" och "The sign". Åker fortfarande jorden runt för att föreläsa och uppträda – både med Ace of Base-låtar och materialet från soloalbumet "My story" från 2010.

Andreas Kleerup, 36

Musiker, artist och producent som fick ett internationellt genombrott tack vare hitlåten "With every heartbeat" som han gjorde tillsammans med Robyn. Debutalbumet "Kleerup", som gästades av alla från Titiyo till Marit Bergman, blev också en stor framgång. Har också spelat med bandet Me and My Army.

Ison Glasgow, 35, och Felipe "Fille" Leiva Wenger, 35

Hiphopduon Ison & Fille är den första gruppen som medverkar i "Så mycket bättre". Tillsammans har de gjort fem studioalbum och rönt framgångar med singlar som "När vi glider" och "Vad e det för mode". Ison var en av jurymedlemmarna i TV4:s "X factor" och Fille står bakom tv- och radiofiguren Lilla Al-Fadji.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördagar klockan 20.00.

Det börjar dra ihop sig på pensionat Grå Gåsen i Burgsvik. Säsongens "Så mycket bättre"-artister har avhandlats en efter en – nu är bara popsoulstjärnan Lisa Nilsson kvar och den här veckan riktas alla strålkastare mot henne.

– Det är en anspänning att få sig själv presenterad och att man ska försöka sammanfatta mig i ett tv-program, det är en jättekonstig situation, säger hon.

Lisa Nilsson hade redan på förhand gjort klart att det fanns saker hon inte ville gå in på och historier hon inte ville fördjupa sig i.

– Jag skulle till exempel aldrig gå in på för intima saker om mitt privatliv. Jag är ganska bra på att dra gränser men det är lättare att göra det i intervjuer än i sådana här sammanhang, man kan lätt bedra sig och glömma bort att det är kameror med. Det är många som tror att jag är en Garbo, som en mussla, medan jag ser mig själv som en verbalt inkontinent babbelmaja som släpper ur mig på tok för mycket hela tiden, säger Lisa Nilsson.

"Känslomässigt urladdad"

När hon tidigare i veckan såg avsnittet kunde hon pusta ut.

– Jag känner mig lugnad och var lite rörd över helhetsintrycket. Det är ju mycket man inte ser och hör, sådant som sker i kulisserna, och de andra sade så fina saker.

Under dagen vankas bland annat vin-quiz med rapparen Petter och steppdans. Lisa Nilsson själv gick in i sin dag med helt öppna sinnen.

– Jag minns att jag var så himla trött och liksom bara gav upp kvällen före. När jag skulle gå och lägga mig tänkte jag att "det blir vad det blir". Jag var så trött att jag trodde jag skulle storgråta hela dagen, antingen som ett barn som inte orkar eller bara för att jag skulle bli så rörd för att jag var så känslomässigt urladdad, säger Lisa Nilsson.

Miriam Bryant överraskar

Så mycket gråt blir det dock inte – även om ett par tårar faller under de andra artisternas tolkningar. Lisa Nilsson berättar att hon blev särskilt överraskad av Miriam Bryants låt.

– Inte så att hon överraskade för att hon gjorde sin egen grej, det gjorde hon hela tiden. Men det var så härligt oväntat att hon valde den låten hon gjorde. Jag blev tagen på sängen.

"Så mycket bättre" sänds på lördag klockan 20.00 i TV4.

I nästa veckas avsnitt ska artisterna sjunga duetter tillsammans.