"Jag är väldigt medveten om att jag är svår men jag är vanligtvis... så rädd"

Maggie Smith till The Telegraph.

Fakta: Maggie Smith

Maggie Smith, 80, är en brittisk skådespelerska. Hon har bland annat vunnit två Oscarsstatyetter, för bästa kvinnliga biroll i "The Prime of Miss Jean Brodie" 1970 och bästa kvinnliga skådespelerska för "California Suit" 1978. Hon har också vunnit en Golden Globe 2013 för sin hyllade tolkning av Violet i "Downton Abbey".

Källa: IMDB.

Trots två Oscarsstatyetter för bästa kvinnliga huvudroll och bästa kvinnliga biroll och ytterligare fyra nomineringar lider Maggie Smith fortfarande av scenskräck.

– Åh, jag vet, jag får fortfarande höra det. Uppenbarligen har det varit så vid några tillfällen – det hemska är att jag är väldigt medveten om att jag är svår men jag är vanligtvis... så rädd. Och det är pinsamt med tanke på ens ålder, säger hon i en intervju med The Telegraph.

Samtidigt säger Smith, som skådespelat i sex decennier, att det gått så långt nu att hon skulle uppfattas som mer skrämmande om hon plötsligt var snäll.

Hon säger att nervositeten förändrats med åldern.

– När du är ung är det både spänning och terror. Nu är det bara terror, säger hon.

"Downton Abbey" har kört slut på den brittiska nationalikonen.

– Det var rätt att sluta. Det var en sådan där konstig grej – ingen förväntade sig att det skulle pågå så länge, och det var himla ansträngande, säger hon till The Telegraph.