– Jag har vetat om de här jobben rätt länge så då har jag hunnit planera upp exakt hur livet kommer att se ut. Självklart är det mycket men jag har en bra planering, jag kör på den och då kommer det att funka finfint.

Gina Dirawi om sina kommande hektiska månader – hon ska leda "Musikhjälpen", agera julvärd i SVT och vara huvudprogramledare för Melodifestivalen.

Tidigare julvärdar i SVT

1959–1971: Bengt Feldreich

1972–2002 Arne Weise (utom 1979, 1988, 1989 och 1990)

2003: Lotta Bromé

2004: Ernst Kirchsteiger

2005: Blossom Tainton

2006: Ingvar Oldsberg

2007: Anne Lundberg

2008: Lasse Kronér

2009: Lisbeth Åkerman

2010: André Pops

2011: Kalle Moraeus

2012: Sarah Dawn Finer

2013: Petra Mede

2014: Henrik Dorsin

Källa: SVT

Förra veckan presenterades hon som en av programledarna för "Musikhjälpen" och så sent som i onsdags blev det klart att hon blir den fasta programledarpunkten under Melodifestivalen.

Nu har Gina Dirawi fått ännu ett prestigeuppdrag – på fredagen avslöjade SVT att hon blir årets julvärd.

– Jag är jätteglad över att jag får den här chansen, säger hon till TT.

Föreslog sig själv

Gina Dirawi ringde själv upp SVT och föreslog sig själv som en möjlig kandidat för jobbet.

– Tjatat är väl att ta i men jag ringde ett samtal och sa att jag tror att jag skulle passa som julvärd och att de skulle tänka på det. Så de tänkte på det och höll med, säger hon.

Varför passar du som julvärd då?

– Jag tror att jag är väldigt närvarande och jag är bra på att tala till människor. Jag kommer att försöka göra det så hjärtligt som möjligt, jag vill att det ska kännas mänskligt och inte så tillgjort och därför tror jag att folk kommer att känna sig avslappnade.

Precis som Melodifestivalen, som Gina Dirawi ju lett två gånger tidigare, är julvärdskapet någon hon känner starkt för.

– Jag vet inte om SVT visste att jag var intresserad av att göra något sådant här men jag gillar att göra program som jag har en relation till, som jag själv har vuxit upp med, säger hon.

"Hoppfullt och magiskt"

Förhoppningen är också att det ska bli en sändning som tilltalar barnet i tittarna.

– Jag vill att alla ska känna sig som att de är barn, att man får kontakt med den sidan av sig själv. Det ska kännas hoppfullt, magiskt, varm och nära, säger Gina Dirawi.

Sina egna jular beskriver hon som traditionella med Kalle Anka-tittande, klappar och familjegemenskap – något hon alltså kommer att missa i år.

– Det känns lite tråkigt, samtidigt känns det här så roligt att det väger upp det. Men julen är helig hos oss, det är då alla samlas. Jag tror att vi får ta det dagen efter, säger hon.