Fakta: Benjamin Walker

Född: 1982.

Yrke: Skådespelare och ståuppkomiker.

Bakgrund: Föddes som Benjamin Davis, men bytte efternamn till Walker när han började skådespela på allvar, eftersom han redan hade en namne i filmbranschen. Har spelat med i flera Broadwaypjäser, bland annat "Farliga förbindelser".

Filmkarriär: Gestaltade Abraham Lincoln i "Abraham Lincoln: Vampire hunter" 2012, samma år spelade han med i filmen "Muhammad Ali's greatest fight". 2015 är han bland annat aktuell i "In the heart of the sea och "The moon and the sun".

– Där får man se mig endast iförd kalsonger och med motorsåg i händerna, säger huvudrollsinnehavaren Benjamin Walker med ett skratt.

"American psycho" är från början en roman av Bret Easton Ellis. Boken gavs ut 1991 och blev lika framgångsrik som omdiskuterad. Den var en satir över det amerikanska konsumtionssamhället och hade den framgångsrike börsmäklaren Patrick Bateman ­huvudperson – en man som på fritiden är seriemördare. Boken var lika detaljerad i sina våldsskildringar som i skildringen av Batemans besatthet i att alltid ha och använda sig av "rätt" varumärken.

Våld och sex

År 2000 filmatiserades boken med Christian Bale i huvudrollen. Filmen fick problem med åldersgränserna i USA – inte på grund av de detaljerade våldsscenerna utan tack vare av en gruppsexscen.

För några år sedan blev historien musikal med text och musik av Duncan Sheik. Den spelades i London 2013 och får i mars premiär på Broadway. Bateman spelas av Benjamin Walker från bland annat "Abraham Lincoln: Vampire hunter" och den kommande "In the heart of the sea".

– Jag frågade mig också om det var möjligt att göra en musikal av det här blodiga dramat, säger Walker till TT.

– Men det fungerar faktiskt. Den utspelas ju på 80-talet och det finns en mängd 80-talsmusik, bland annat Phil Collins, som vi använder, plus nyskriven musik av Duncan Sheik.

Så du kommer att hugga folk i bitar till tonerna av "In the air tonight"?

– Precis. Vi använder faktiskt den låten, fast inte i en mordscen. Men jag vill framhålla, att det också är en väldigt rolig föreställning, säger Walker, som gör sitt bästa för att balansera film- och teaterjobb.

– Jag måste stå på teaterscenen så ofta som möjligt. Hittills har det gått bra att kombinera.