Fakta: "Morgans mission"

"Morgans mission" hade premiär i höstas och utspelades i klass 8C på Norreportskolan i Ystad.

Nästa säsong ska spelas in i höst och sändas våren 2017.

Produktionen söker nu efter personer som på något sätt kommer i kontakt med mobbning på sin arbetsplats. Den som anmäler sitt företag kommer att förbli anonym fram till slutet på inspelningen.

Mobbning bland vuxna är vanligare än bland barn, enligt Morgan Alling. Hundratusentals svenskar mår dåligt varje dag på grund av mobbning och kränkningar på sina arbetsplatser. I den kommande säsongen av "Morgans mission" vill han ta reda på varför det är så och vad som kan göras åt det.

– Det är samma problematik som i skolan – det beror inte på onda medarbetare utan på en arbetsmiljö och kultur som tillåter kränkande handlingar, säger han.

Inspelningen äger rum på olika arbetsplatser i landet. Morgan Alling säger att han har tagit sig an en känslig uppgift.

– Jag tror att det kommer att bli jättesvårt. Det kan bli tufft för folk att prata om det, men mobbning är alltid svårt att prata om oavsett om det gäller barn eller vuxna.

Den första säsongen av "Morgans mission" används i dag som utbildningsmaterial i svenska skolor, och responsen har varit överväldigande, säger programledaren.

– Jag får fortfarande mejl varje dag från barn, föräldrar och lärare som tycker att det har varit fantastiskt att kunna prata om vad problemet verkligen är.