Fakta: Nause

Electro- och housekonstellation från Stockholm bestående av Leonard Scheja och Jacob Criborn. Tidigare var även Kami Montgarde med i gruppen.

Leonard Scheja är lillebror till Rebecca Scheja i Rebecca & Fiona.

Slog igenom 2011 med singeln "Made of" som sålt tre gånger platina i Sverige. Har sedan dess släppt flera framgångsrika singlar.

Aktuella med nya singeln "Dynamite". Uppträder den 15 oktober på den svenska festivalen Stockholm, CA i Los Angeles tillsammans med bland andra Veronica Maggio, Little Dragon och Icona Pop.

Nause fick ett stort genombrott 2011 med "Made of" och har sedan dess släppt flera framgångsrika singlar – däribland "Hungry hearts" och "The world I know". Houseduon har gjort spelningar runt om i världen och deras låtar har spelats över 100 miljoner gånger på Spotify.

Efter en uppmärksammad klubbturné i Sverige förra året har det dock varit relativt tyst om Nause. Leonard Scheja och Jacob Criborn har tillbringat merparten av 2016 i studion i Stockholm.

– Vi har bara suttit och jobbat egentligen. Men nu har vi en massa grejer på gång som vi är jäkligt peppade på. 2016 är nytändningens år, säger Leonard Scheja.

Pepp och groove

Duon har tagit ett kliv åt sidan från den snabbt skiftande EDM-scenen.

– Vi har alltid känt att vi har gjort vår egen grej men nu struntar vi på något sätt i allas förväntningar och bara gör musik som vi tycker är riktigt najs, säger Leonard Scheja.

– Vi har väl gått i en lite annan riktning än vad scenen har utvecklats sig till, fyller Jacob Criborn i.

Det märks på nya singeln "Dynamite" som precis har släppts. Det är den långsammaste låt som Nause har släppt, "bara" 105 bpm, och den innehåller också betydligt mer sång än något de har gjort tidigare.

– Det är en jävligt peppad, groovy, elektronisk poplåt, säger Leonard Scheja.

"Vända på steken"

Nause släpper "Dynamite" med "glada fjärilar i magen". Låten har tagits emot väl när de spelat den ute men de är ändå spända över mottagandet.

– Men så länge man skapat något som man är nöjd med själv så blir man av med en bit av nervositeten, säger Leonard Scheja.

Nu ser Nause fram emot att släppa ännu mer ny musik och fortsätta att utveckla sina spelningar åt ett mer organiskt håll.

– Allting maxas ju hela tiden och det börjar bli tråkigt. Dj:n försvinner mer och mer och led-väggen blir större och större. Det vore kul att vända på steken, visa mer av oss och vad vi gör där uppe. Göra det ännu mer åt livehållet, det är alltid skönt att utmana sig själv, säger Jacob Criborn.