FAKTA

Sedan förra året har Facebook på försökt introducerat de nya symbolerna i utvalda länder. Ursprungligen testades fler än de fem nya symboler som nu introduceras över hela världen. Två symboler som ströks från listan var "Förvirrad" och "yay".

Facebook har bestämt sig för de aktuella symbolerna genom att analysera de kommentarer som bara innehåller ett ord, eller som består av telefon-emojis.

Förbannad över din Facebook-väns dåliga smak eller märkliga åsikter? Visa det med en emoji. Facebook lanserar nu ett komplement till gilla-knappen. Funktionen är företagets svar på användares önskan om alternativ till att ge ett inlägg på Facebook tummen upp.

Från "älska" till "arg"

De fem reaktioner som Facebook nu erbjuder användare som är för slöa för att författa en kommentar är: "älska" ("love"), "haha", "wow", "ledsen" ("sad") och "arg" ("angry"). Den klassiska gilla-tummen finns också kvar, men får ett delvis nytt utseende.

Tummen ned, "ogillar", är en funktion som länge efterlysts av Facebooks användare, men den är alltså fortfarande inte tillgänglig.

Oförändrat nyhetsflöde

Valet föll på de fem nya symbolerna efter runt ett år av tester med referensgrupper på flera olika håll i världen. Enligt tekniksajten The Verge kommer Facebook att hålla koll på hur de används för att se till att de inte missbrukas.

Inledningsvis lovar Facebook att de olika reaktionerna kommer att räknas lika när tjänsten räknar ut vilka poster som ska visas i en användares nyhetsflöde.