Så får du Loreens hår

Använd löshår

 Det första du behöver är ett tjockt och långt hår. På marknaden just nu finns en stor uppsjö av löshår. Du kan antingen gå till frisören och sätta in extensions eller investera i ett löshår som du själv sätter fast med hjälp av clips, slinga för slinga.

Skapa volym

 Tvätta håret med ett schampo och balsam som ger mycket volym. Applicera sedan en saltvattensprej i håret när det fortfarande är vått. Sprejen både bevarar lockarna, gör dit hår vågit och ger en fin glans.

Styla med plattång

Blås håret med en stor och rund borste som separerar och skapar luft mellan hårstråna så att frisyren blir mjuk och lätt. Om du inte redan har en, klipp en tjock lugg och platta till den med hjälp av en plattång. Här är det viktigt att du inte plattar topparna för mycket så att luggen står rakt ut. Böj plattången lite inåt mot pannan när du närmar dig slutet på luggen så att du får en mjuk och fin böj på den. 

Först tog hon över Växjö, sedan Globen och i helgen lade hon Baku och hela Europa för sina fötter. Här hemma i Sverige hyllas hon som en hjältinna. Nu verkar det bara vara en tidsfråga innan Loreenkopior befolkar gatorna. Den vildvuxna frisyren har blivit en snackis.

– Många pratar om hennes frisyr, den är riktigt cool. Hon har ju så mycket hår. Folk kommer in och frågar efter hennes lugg och tycker den är snygg, säger kändisfrisören Bobby Onducu.

Men det långa, tjocka håret och luggen som går hela vägen till ögonen är inte för alla. Och inte optimal för årstiden.

– Jag försöker undvika att klippa lugg på mina kunder på sommaren. Den ligger i ögonen, man blir inte solbränd i pannan och det blir varmt och svettigt, säger Bobby Onducu.

Dessutom kräver frisyren en speciell stil – och engagemang, menar kändisfrisören. För att lyckas med Loreens hår måste man ha naturligt tjockt hår, eller löshår.

– Hon måste ha löshår för att få till sin frisyr. Men det är mestadels hennes eget, säger Bobby Onducu.