Fakta: Här är nya "Idol"-juryn

Fredrik Kempe, 43, låtskrivare och artist

En av de främsta låtskrivarna i Melodifestivalen de senaste åren. Har bland annat varit med och skrivit fyra vinnande bidrag – Charlotte Perrellis "Hero", Malena Ernmans "La voix", Eric Saades "Popular" och Sanna Nielsens "Undo". Har även själv deltagit som artist i tävlingen.

Nikki Amini, 31, marknadsförare på skivbolag

Har arbetat inom skivbolagsvärlden i flera år och är i dag bosatt i London där hon jobbar med global marknadsföring på Universal Music. Enligt TV4 har hon arbetat med artister som Rihanna, Justin Bieber, Taylor Swift och Lady Gaga.

Quincy Jones III, 46, producent

Slog igenom som tonårig skådespelare i ungdomsfilmen "Stockholmsnatt". Bor i USA sedan 20 år och har jobbat med flera av de största namnen inom hiphop – han har bland annat producerat "Beef"-filmerna och "The Carter", en uppmärksammad dokumentär om Lil Wayne. Son till legendariske musikproducenten Quincy Jones.

Fakta: Hit kommer auditionturnén

5/3 Malmö, Glasklart

18/3 Östersund, Storsjöteatern

26/3 Göteborg, Eriksbergshallen

2/4 Skövde, Kulturhuset

9/4 Stockholm, plats meddelas senare

Fakta: "Idol"-juryn genom åren

2004–2006: Peter Swartling, Kishti Tomita, Daniel Breitholtz, Claes "Clabbe" af Geijerstam.

2007: Peter Swartling, Kishti Tomita, Daniel Breitholtz.

2008–2010: Andreas Carlsson, Laila Bagge, Anders Bagge.

2011: Pelle Lidell, Alexander Bard, Laila Bagge Anders Bagge.

2013–2015: Alexander Bard, Laila Bagge, Anders Bagge.

Fotnot: "Idol" sändes inte 2012.

Den historiska finalen i december, med tre deltagare på scen, blev den sista stora "Idol"-showen för Laila Bagge, Anders Bagge och Alexander Bard.

När den klassiska talangsåpan återkommer i TV4 i höst blir det med en helt ny jurykonstellation bestående av Fredrik Kempe, Nikki Amini och Quincy Jones III.

– Jag tycker att det är en jättebra trio, vi täcker ett brett spektra av musikbranschen vilket är superviktigt, säger Nikki Amini.

Internationell erfarenhet

Hon arbetar till vardags i London med global marknadsföring på ett av världens största skivbolag och har jobbat med artister som Taylor Swift och Rihanna.

– Jag vet vilka krav och förväntningar som finns från industrin och jag har en bra förståelse för vilken nivå man måste kunna leverera på för att kunna bygga en karriär efter "Idol", säger Nikki Amini.

Producenten Quincy Jones III har också stor internationell erfarenhet. Han har bland annat jobbat med flera av världens största hiphopartister.

– Ända sedan flyttade härifrån för jättelänge sedan har jag alltid velat visa att Sverige har talang på musiksidan. Det är en anledning till att jag är med här nu, för att få föra fram svensk talang på världsscenen, säger Quincy Jones III.

Oklar dynamik

Fredrik Kempe är i sin tur ett välkänt namn för schlagerfans. Han är en av de senaste årens mest framgångsrika låtskrivare till Melodifestivalen med fyra vinster på meritlistan.

– Jag kommer inte bara att försöka hitta klassiska popartister utan jag ska tänka "outside the box" och försöka se charm och sådant. Man behöver inte vara trådsmal, man behöver inte vara under 20 år, man behöver inte sjunga som Céline Dion, säger Fredrik Kempe.

Exakt hur dynamiken mellan de nya jurymedlemmarna kommer att se ut är än så länge oklart – det lär visa sig under våren när auditionturnén drar i gång. Alla tre tror dock att de kommer att skilja sig från den gamla juryn.

– Men de var också jätteduktiga. Eller, vi vet ju ännu inte om vi är duktiga, vi kanske suger? Men jag tror inte det. Det här känns faktiskt bra, säger Fredrik Kempe.