"Rogue one"-skådespelarna Diego Luna, Riz Ahmed, Felicity Jones, Donnie Yen, Alan Tudyk, Wen Jiang, Mads Mikkelsen, Forest Whitaker och Ben Mendelsohn medverkade alla i ett panelsamtal på Star Wars Celebration i London på fredagen. Även filmens regissör Gareth Edwards och Lucasfilms-chefen Kathleen Keenedy var på plats.

Mikkelsen spelar Galen Erso, en rollfigur som precis som många av de andra i filmen hålls hemlig in i det sista.

– Jag kan inte avslöja så mycket, men jag kan berätta att han är en vetenskapsman som har uppfunnit någonting så vackert och fantastiskt att det skulle kunna förändra hela universum, säger han.

Darth Vader återvänder

Mendelsohn spelar skurken Orson Krennic och "Star wars"-veteranen James Earl Jones gör återigen rösten till Darth Vader.

Filmen utspelas före första "Stjärnornas krig" från 1977 och handlingen kretsar kring en liten skara rebeller som försöker stjäla ritningarna till Dödsstjärnan, som de vet är under konstruktion. Under fredagens samtal avslöjade Edwards att filmen delvis utspelas på planeten Scarif.

Edwards passade också på att hylla "Star wars"-skaparen George Lucas, som gästade filminspelningen.

– Ingenting av det här skulle vara möjligt om det inte vore för George Lucas. Han är ett geni!

Presenterade ny planet

Under panelsamtalet visades filmens officiella affisch upp för första gången. Där syns bland annat en grupp stormtroopers som vadar i turkost vatten. Dessutom visades ett första klipp från filmen upp för den jublande publiken. Det hela avslutades med att besökarna på plats fick en exklusiv första titt på filmens trailer.

"Rogue one: a star wars story" har biopremiär den 16 december i år.