Fakta: Artisterna i "Lyckliga gatan"

Avsnitt 1: Py Bäckman och Finess.

Avsnitt 2: Håkan Hemlin och Cleo.

Avsnitt 3: Owe Thörnqvist och Keya.

Avsnitt 4: Louise Hoffsten och Beri.

Avsnitt 5: Sylvia Vrethammar och Dani M.

Avsnitt 6: Richard Herrey och Lani Mo.

Den andra säsongen av "Lyckliga gatan" får premiär i TV4 på måndag den 11 april klockan 21.00.

I den första säsongen av "Lyckliga gatan" mötte etablerade artister som Kikki Danielsson och Harpo unga rappare som Kumba och Samboii för att samtala om livet och tolka varandras låtar.

Det varma programmet blev en omedelbar succé när det sändes i fjol. Nu är det dags för säsong nummer två.

– Man vill ju höja ribban lite. Men själva upplägget är detsamma, vi försöker hålla det så eftersom det var det som funkade. Det är fortfarande samma lyckliga gata som vi rullar på, säger programledaren Matar "Näääk" Samba.

Känslosam start

Han hoppas att tittarna kommer att hänga med redan från det första avsnittet där Jaouli "Finess" Akofely får träffa Py Bäckman.

– Det börjar med en pang! Jag älskar första avsnittet, det är väldigt känslosamt och väldigt fint, säger Näääk.

Finess själv, som berättar om sin döde storebror i programmet, säger att det inte var självklart att ställa upp:

– I början var jag tveksam men jag tog en chans, antingen går det åt helvete eller så går det bra. Jag känner att jag har mycket att säga, mycket att berätta om mig själv och var jag kommer ifrån.

"Skrek rakt ut"

Den här gången finns det också mer friktion mellan artisterna än i premiärsäsongen. Vissa av de medverkade är minst sagt skeptiskt inställda till varandra som Nathalie "Cleo" Missaoui och Nordman-sångaren Håkan Hemlin.

– Jag skrek rakt ut när jag fick veta att jag skulle träffa honom, "vad fan". Vårt avsnitt handlar mycket om det, fördomar och föreställningar som man har om andra människor. "Jaha, det är han som har gjort det här och det här", men egentligen hade jag ingen aning, säger Cleo.

I avsnittet ångrar Håkan Hemlin inledningsvis att han ställde upp.

– Men sedan blev det bra. Jag tycker att det är ett fantastiskt program, det är det här musik handlar om, att förena, säger han.

Kontroversiell rappare

Senare under säsongen möts också Sylvia Vrethammar och den kontroversielle rapparen Daniel "Dani M" Monserrat.

Han har tidigare gjort uppmärksammade uttalanden som lett till att han har anklagats för att vara antisemit, något han själv förnekat.

– Det är ofta det pratas om mig och inte med mig. Det här är absolut en chans för mig att visa vem jag är, min familj och mitt kvarter. Hela den grejen, säger Dani M.

Den andra säsongen av "Lyckliga gatan" får premiär i TV4 den 11 april.