Fakta: "Musikhjälpen" 2015

Årets tema för "Musikhjälpen" var "Ingen ska behöva fly undan klimatet".

När sändningen var över stod den insamlade summan på 31 105 000 kronor. Den slutgiltiga siffran kommer att justeras, då öronmärkta pengar vanligtvis fortsätter att komma in även efter "Musikhjälpen"-veckan.

Pengarna kommer att fördelas till olika hjälporganisationer av Radiohjälpen.

Antalet engagemang: 268 000.

De fem städerna med flest anmälda engagemang: Linköping, Stockholm, Göteborg, Norrköping, Halmstad.

De fem mest önskade låtarna: Adele: "Hello", Miriam Bryant: "Ett sista glas", Miriam Bryant: "Allt jag behöver", Kent: "Utan dina andetag", Justin Bieber: "Love yourself".

I år hölls det 1 876 auktioner till förmån för "Musikhjälpen". Här är några exempel och deras slutpris:

Intervjuas i "Värvet", 82 100 kronor.

The Hives födelsedagskalas, 54 500 kronor.

Lars Winnerbäck vip-paket inklusive middag med Lars Winnerbäck, 50 300 kronor.

Källa: Sveriges Radio.

På lördagskvällen gick Sveriges Radios insamlingssatsning "Musikhjälpen" i mål. När programledarna Kodjo Akolor, Gina Dirawi och Linnea Henriksson lämnat glasburen kunde de konstatera att årets insamling dragit in rekordsumman 31 105 000 kronor.

Gina Dirawi, som också var på plats i Globen när insamlingsgalan "Hela Sverige skramlar" hölls tidigare under hösten, har varit programledare för "Musikhjälpen" tre gånger nu. Hon säger till TT att insatsen har långsiktig verkan:

– Det som är skönt med "Musikhjälpen" är att den återkommer varje år. Vi påminns om att hjälpa till och att världen är i behov. Det handlar inte om att vi ska rädda mänskligheten, utan om att vi ska backa varandra när någon annan har det svårt – att man är empatisk och sympatisk. När vi matar in det budskapet i jätteunga människor som kommer hit så bygger man någonting. Man får ha tålamod också. Det handlar om att skapa vanor, helt enkelt.