Fakta: Frida Öhrn

Född 1979.

Slog igenom som sångerska i bandet Oh Laura som fick en jättehit med låten "Release me" som var med i en reklam för Saab.

Sjunger även i bandet Cookies n Beans.

Går nu solo under namnet Öhrn på egna skivbolaget Eagle Brain. Första ep:n "Bang bang" släpps 29 september.

Spelar i Partille 6/10, Lund 8/10, Stockholm 29/10 och Sandviken 11/11. Spelningar i Berlin, London och Paris är också planerade. Uppträder även på Barncancergalan i Kanal 5 på måndag 3 oktober.

Oh Lauras mjuka country och Cookies n Beans stråkpop har lagts åt sidan på Frida Öhrns första ep som soloartist. Snabba trumkomp, 80-talsliknande syntslingor och pumpande basmelodier utgör det nya ljudlandskapet.

Första singeln "What are you waiting for" är en uppmaning till kvinnor att våga satsa och inte hållas tillbaka av rädslan för att misslyckas. Något som föddes ur Öhrns beslut om att gå solo på eget skivbolag.

– Den har varit som ett ledmotiv till hela Öhrn-processen, som en peppande spark i baken. Jag har hela tiden tänkt att jag ska göra en soloskiva och jag visste att jag ville vara i den elektroniska världen och skapa musik efter de förutsättningarna, säger Frida Öhrn

Mer kreativt ansvar

Det egna skivbolaget har gett Öhrn mer ansvar för alla bitar i processen. Det mångfacetterade arbetet öppnar för kreativa lösningar.

– Det är hur kul som helst att vara med i ett band, men samtidigt är det skönt att få vara chef över sig själv. Jag kan få en kreativ tanke och genomföra den direkt. Väntetiden försvinner.

Höstturné i Sverige

Under sommaren har Frida Öhrn spelat det nya materialet live. Efter konserterna har många uttryckt sin uppskattning, men än så länge är det inte många som har hört den nya sidan av Frida Öhrn.

Under hösten blir det fler spelningar, både i Sverige och utomlands.

– Det ska bli fantastiskt att fortsätta spela och att publiken får höra Öhrn live, säger hon och fortsätter:

– Öhrn är ett långsiktigt projekt och det här är bara början. Jag har skapat en frizon och en plattform där jag kan utforska den elektroniska och syntiga sidan av mig själv. Det känns otroligt kul.