Fakta: The Fooo Conspiracy

Gruppen sattes ihop av skivbolaget Artist House Stockholm 2013 och hette då enbart The Fooo.

Originalmedlemmar: Oscar Enestad, Oscar Molander, Omar Rudberg, Felix Sandman.

The Fooo skapade sig uppmärksamhet genom att uppträda på olika platser i Stockholm och sedan ladda upp uppträdandet på Youtube.

Det stora genombrottet kom när gruppen fick öppna för Justin Bieber i Globen 2013.

Året därpå utsågs The Fooo till årets innovatör på Grammisgalan.

2014 bytte gruppen också namn till The Fooo Conspiracy.

När artisterna till Melodifestivalen presenterades var det bara tre medlemmar i The Fooo som kom ut på scenen. Ett av de tre "o-na" i bandet har hoppat av.

Oscar Molander har lämnat gruppen, bekräftar bandets managementbolag för TT.

– Ogge har valt att hoppa av. Han har valt att ta en annan väg. Om det var bra tajming eller inte, det vet jag inte, men det är en grej som har hållit på ett tag, säger Felix Sandman, när TT talar med den återstående trion.

TT: Varför lämnar han gruppen?

– Han älskar oss och vi älskar honom. Vi är bröder och har varit så djävla nära varandra, sedan långt innan Fooo. Men han följer sitt hjärta och känner kanske att artisteriet tar för mycket tid.

The Fooo är ett av de senaste årens största svenska pojkband som de senaste åren har fokuserat på att slå igenom utomlands. Nästa år tävlar de i Melodifestivalens deltävling i Växjö med låten "Gotta thing". Men då som en trio.

– Vi har fått en riktigt, riktigt bra låt och vi har också kommit på att Melodifestivalen är ett av de största, eller nej, det är det största tv-programmet i Sverige, säger Omar Rudberg