– Kommer de att titta snett på mig när jag gör Zlatan i Lund och Helsingborg? Hur blir reaktionerna på Löfven i Sundsvall och Umeå, och Glenn Hysén i Göteborg?

Komikern Johan Petersson om "Partaj på turné".

FAKTA: PARTAJ PÅ TURNÉ

Medverkande: Komikerna och skådespelarna Johan Petersson, Joanna Eriksson, Anna Carlsson, Pelle Arhio, Christian Åkesson samt livebandet Poplabbet.

Bakgrund: Humorprogrammet "Partaj" har sänts på Kanal 5 i nio säsonger sedan 2011 med olika skådespelare i ensemblen. Programmet är känt för sina sketcher och imitationer av politiker och kändisar. "Partaj" har utsetts till "Årets humorprogram" på tv-prisgalan Kristallen tre gånger, senast 2015. I höstas sattes "Partaj på Cirkus" upp som scenföreställning för första gången.

Turnédatum: 30/1 Västerås, 5/2 Göteborg, 6/2 Vara, 12/2 Luleå, 13/2 Sundsvall, 20/2 Umeå, 27/2 Lund, 4/3 Uppsala, 5/3 Jönköping, 11/3 Växjö, 12/3 Stockholm, 18/3 Örebro, 19/3 Junsele, 20/3 Gävle, 8/4 Helsingborg, 15/4 Halmstad, 16/4 Linköping, 23/4 Kalmar, 29/4 Visby.

Under hösten har humorshowen "Partaj på Cirkus" spelat för utsålda hus i Stockholm. Bakom föreställningen står gänget i Kanal 5-programmet "Partaj" som gjort sig kända för sina imitationer av bland andra Mikael Persbrandt, Zlatan Ibrahimovic, Anna Kinberg Batra och Glenn Hysén.

Skådespelaren Johan Petersson, även känd som Café Bärs-Jocke, är föreställningens affischnamn och en av manusförfattarna.

– Vi tror att vi har en stor "Partaj"-förankring i landet för det kom många utifrån och tittade när vi spelade på Cirkus, så det ska bli roligt att åka ut och träffa folk, säger Johan Petersson.

Röd tråd i showen

Johan Petersson, som själv är född i Malmö, ser fram emot Sverigeturnén som börjar i Västerås den 30 januari och slutar i Visby den 29 april, med spänd förväntan.

– Man vet ju inte hur det blir, kommer de att titta snett på mig när jag gör Zlatan i Lund och Helsingborg? Hur blir reaktionerna på Löfven i Sundsvall och Umeå, och Glenn Hysén i Göteborg? säger Johan Petersson.

Till skillnad från sketcherna i tv har liveshowen en sammanhållen historia där karaktärerna fördjupas och får mer utrymme. Till det kommer sångnummer och livemusik av bandet Poplabbet.

"Stjärnorna på slottet"-parodi

Även om manuset som låg till grund för höstens föreställning i stort sett är oförändrat har ett par uppdateringar gjorts. En "Idol"-parodi har bytts ut mot ett högaktuellt skämt om "Stjärnorna på slottet" och liknande program.

– Det gödslas ju med program där kändisar sitter runt ett middagsbord och pratar om sig själva, så det var läge att ta upp det. Och så ska vi försöka få in lite lokalanknytning på varje ställe, säger Johan Petersson.

När "Partaj" återvänder till tv-rutan är oklart.

– Det får Kanal 5 avgöra. Nu vill jag ta på mig lösnäsan och ge mig ut i landet, säger Johan Petersson.