– Pappa hade varit ärligt och sagt till om han tyckte att det var en dålig låt, han hade inte velat att jag skulle släppa en låt som är töntig.

Peg Parnevik om sin första singel "Ain't no saint".

Fakta: Peg Parnevik

Ålder: 20 år.

Bakgrund: Uppväxt i USA och på PGA-touren.

Gör: Pluggar kreativt skrivande på Savannah College of Art and Design.

Förebilder: "Pappa, Rihanna, Jon Bellion, Håkan Hellström, Lena Dunham och hela gänget med Tina Fey och Amy Poehler det är girlpower".

Framtiden: Spelar in och skriver flera låtar. Satsar på att släppa en sommarsingel.

Om "Ain't no saint": "Den är lite r'n'b, lite pop med "girlpower in your face" och kaxig med en cool melodi".

Låten "Ain't no saint" dök upp från ingenstans men har på kort tid klättrat högt på de digitala topplistorna. Ett mottagande Peg Parnevik aldrig hade räknat med.

– Jag var inte alls beredd på det. Jag hade bestämt att även om det inte går bra och det bara blir familjen som lyssnar så är det helt okej. Jag tycker det är skumt att låten går så bra men alla andra säger att det inte är det.

Den 20-åriga realitystjärnan berättar att musiken alltid funnits närvarande bredvid golfen i familjen. Men det var först efter säsong ett av tv-serien "Parneviks" som hon kände att hon kunde satsa på en musikkarriär.

– Om jag inte satsar nu så kanske jag missar den här chansen. Vill jag verkligen göra något annat istället för Parneviks så var det dags att börja jobba på det.

Seriens betydelse

Att hon är med i en hyllad tv-serie betyder att hon fått ett litet försprång gentemot många andra artister.

– Hade jag inte varit med i "Parneviks" så tror jag inte att det skulle ha gått lika bra. Jag förstår varför folk tycker att det var lite för lätt för mig, men jag har jobbat lika hårt som alla andra. Jag har alltid velat göra något med musik och tog chansen när jag såg den.

Låten har hyllats på sociala medier, bland annat av Samir Badran, som medverkade i den första säsongen av "Parneviks" och av Calle Schulman som ska vara med i säsong två. Men Pegs största fans finns i familjen.

– Pappa är lite kritisk, han har lite åsikter medan mamma tycker att allting är bra. Men de är mina "number one fans". Pappa hade varit ärligt och sagt till om han tyckte att det var en dålig låt, han hade inte velat att jag skulle släppa något töntig.

Siktar lagom högt

Hon alltid haft lite prestationsångest men musiken ser hon mest som en rolig grej. För henne är det bästa med att få arbeta med musik det kreativa arbetet och att hon får uttrycka sig själv på ett ärligt sätt.

– Men man ska inte sikta för högt, det hade kunnat bli jobbigt om jag hade bestämt mig för att bli en världsstjärna, det får bli som det blir, säger hon.