Bara några dagar tidigare skrev hon i Göteborgs-Posten om ilskan hon kände efter att ett stort antal sexuella ofredanden anmäldes under helgens Putte i Parken-festival, där hon var en av många som uppträdde.

Efter texten i GP publicerade Avpixlat en text där artisten genom indirekta citat påstods skylla övergreppen på flyktinginvandringen.

Pernilla Andersson har fått en mängd hot via sociala medier och flera av dem är nu polisanmälda, skriver SVT:s Kulturnyheterna.

"Jag tittar igenom mina flöden i sociala medier. Män talar om för mig att inga fina svenska karlar någonsin skulle göra så – och önskar samtidigt se mig bli våldtagen", skriver hon i DN.

Via sin jurist har Andersson krävt att artikeln på Avpixlat ska plockar bort – men Mats Dagerlid, ansvarig utgivare, ska ha sagt att det inte är aktuellt.

"Jag hatar mäns våld mot kvinnor. Jag hatar att det jag skrev om, om flickors rädsla för övergrepp och våldtäkt, blev en fråga om invandring. Jag hatar att sakfrågan, om mäns våld mot kvinnor, alltid försvinner", skriver hon.