Fakta: Tinie Tempah
00#0000000 Namn: Patrick Chukwuemeka Okogwu. Artistnamnet är Tinie Tempah. Ålder: 27 år gammal. Bor: I London. Karriär: Släppte sin första mixtape 2005. Sedan dess har han haft sex förstaplaceringar på den engelska singellistan, fler än någon annan brittisk rappare. Aktuell med: Tinie Tempahs tredje album "Youth", som han beskriver som ett kärleksbrev till London, släpps den 16 september. Övrigt: Namnet Tinie Tempah kom han på i grundskolan när han tittade i en synonymordbok under en lektion.

Tinie Tempah, eller Patrick Okogwu som han egentligen heter, har precis landat i Stockholm när han anländer till intervjun. Det är så 27-åringens liv ser ut nu för tiden.

– Somrarna är alltid galna, jag vet knappt var jag är någontans för att jag reser runt så mycket. Men jag älskar det.

De senaste åren har han gjort stor succé och flera av hans låtar har en svenskkoppling. "Children of the sun" är ett samarbete med John Martin, "Written in the stars" är producerad av svenska Eshraque "Ishi" Mugal och på den senaste hitlåten "Girls like" sjunger Zara Larsson.

– Hon är grym. Jag hade hört "Lush life" och tyckte att det var en sådan bra låt, så jag var tvungen att få veta vem hon är. Jag visste att hon skulle bli enorm, en stor stjärna.

Succé med Zara

"Girls like", som har strömmats nära 100 miljoner gånger på Spotify och har lika många visningar på Youtube, var klar så när som på refrängen när han skickade låten till Zara Larsson och hennes team.

– De älskade den. Hon flög in på fyra timmar till London och satte refrängen. Jag blev så imponerad.

Att Zara Larsson inte bara är en stor artist utan också hett debattämne i Sverige är något han var bekant med sedan tidigare.

– Jag följer henne på Twitter. Jag visste inte att hon var så passionerad kring just feminism, men jag har sett att hon har många åsikter som hon talar högt om. Jag tycker att det är jättebra. Jag tror att sådana som Zara, som pratar om vad de känner och har ett starkt band till sina fans, är sådana som kommer att bli framtidens hjältar.

Tror på sig själv

Att han själv ville bli rappare visste han redan när han var liten.

– Det är för mig en total frihet att vara rappare. Ingen skriver mina låtar åt mig, jag bestämmer själv vad jag vill säga. När jag var ett barn som växte upp hade jag inte den värsta uppväxten, men inte heller den bästa. Det fanns få möjligheter för mig då. Jag kom inte från en privilegierad familj.

Tinie Tempah berättar att han alltid har trott på sig själv. Men att vara känd är ingenting han tar på för stort allvar.

– Kändisskap ska vara en biprodukt av din talang. Det handlar inte om att vara känd bara för att. Det är mitt budskap till alla där ute som försöker nå sina drömmar.