Fakta: Rebecca & Fiona

Duon består av Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick som är 27 respektive 30 år gamla. De träffades på en fest 2007 och har gjort musik tillsammans sedan dess.

2010 släpptes deras första singel "Luminary ones" och samma år sågs de i en webbtv-serie på SVT Play, som gjordes av Agnes-Lo Åkerlind.

2011 släppte de debutalbumet "I love you, man!" och hyllades med en Grammis i kategorin Årets dans/electro. 2015 belönades de än en gång med samma pris, då för sin andra skiva "Beauty is pain".

Duon har arbetat med ny musik det senaste året och längtar efter att få dela med sig av den.

Den senaste singeln "Sayonara" kom förra hösten och om en månad släpps uppföljaren "Swinging". I sommar ger de ut en ep och sedan hoppas Rebecca Scheja, som tillsammans med Fiona Fitzpatrick utgör duon, att ett fullängdsalbum ska släppas i höst eller i vinter.

– När man själv har levt med låtar som man har gjort så länge så vill man bara få ut dem, man vill egentligen släppa dem typ på dagen när man har gjort dem. Nu känns det askul att få åka ut och spela lite av den musiken, säger Scheja.

Många gästartister

Turnén inleds i Göteborg på torsdag och därefter fortsätter de att spela hela sommaren.

– Målet är att bara maxa det här så mycket det bara går och försöka ha så kul som möjligt, säger Scheja.

Ett annat mål de har haft är att ta med sig så många kompisar som möjligt på turnén. Gina Lee ska vara förband och bland andra Little Jinder, Panda da Panda och Unge Ferrari ska gästa några av spelningarna.

– Vi brukar försöka göra saker med folk vi tycker är coola och som inspirerar oss, då blir det dubbelt så kul, säger hon.

"Som att börja om"

Hon beskriver de nya låtarna som punkiga och elektroniska med en klassisk popstruktur, alltså ganska långt från den elektroniska dansmusik de gjort sig kända för.

– Vi har alltid velat göra både och men vi har varit så mycket på en klubbscen där vi bara har hört och levt dansmusik så det är det soundet som har präglat vår musik tidigare, säger Scheja.

Turnén blir startskottet för ett nytt kapitel för duon.

– Det är som att börja om med en helt ny grej, men det känns kul att ha så mycket erfarenhet och att det är på en så mycket högre nivå, säger hon.