Fakta: Dohertys annorlunda extranummer

Var: Arvikafestivalen.

När: Lördag, 17 juli 2010.

Kvällens höjdpunkt: Pete Doherty vill inte följa med polisen till stationen och slår sig ner på scenkanten istället när konserten är över.

Bokningar av Pete Doherty och hans band Babyshambles följs ofta av en osäkerhet om bandet kommer att dyka upp eller inte. Men när Babyshambles spelade på Arvikafestivalen 2010 uppstod ett annat problem. Sångaren ville inte kliva av scenen.

– Lyssna, lyssna! Om jag går av scenen måste jag komma med till polisstationen för att ta ett blodprov, sa Pete Doherty i mikrofonen.

Det ville rockstjärnan inte gå med på. I stället satte han sig ner på scenkanten, rökte, korkade upp lite vin och pratade med publiken.

– Det var glad stämning, men det var lite kaosartat när folk ville upp på scenen. Rent säkerhetsmässigt blev vi oroliga, säger Olov Hallberg som var då var huvudansvarig för festivalen.

Till slut klev Doherty av scenen, men han greps senare av polis när bandet lämnade festivalområdet. Efter att ha lämnat ett urinprov hann han med sitt flyg tillbaka till England. Senare dömdes han till 30 000 kronor i böter.

– Vi bokade honom för musiken och för att vi tyckte att han var riktigt bra. Man kan skratta åt det där nu, men när det hände var det ganska trist, säger Hallberg.