Fakta: En av världens största arrangörer

Arrangören Goldenvoice är en del av AEG Live, en av världens största konsertarrangörer.

Goldenvoice arrangerar i april varje år den stora Coachellafestivalen. Förutom musik har festivalen en stark inriktning på konst.

Festivalen hålls på området Empire Polo Fields i Indio i Kalifornien sedan 1999.

Källa: Goldenvoice

Det är Los Angeles Times som uppger att arrangören Goldenvoice förhandlar med sex av de absolut största grupperna och artisterna med ursprung från 60-talet som fortfarande är aktiva. Det handlar om Rolling Stones, Bob Dylan, Neil Young, Paul McCartney, The Who och Roger Waters från Pink Floyd.

Konserterna uppges äga rum under tre dagar i höst, den 7 till 9 oktober. Tidningen skriver att förhandlingarna är långt framskridna och att ett officiellt tillkännagivande väntas de kommande veckorna. Enligt en källa som sägs arbeta med projektet ska det handla om artisternas fullskaliga konsertshower. Inga av uppgifterna är dock bekräftade.

Los Angeles Times har talat med Elliot Roberts, Neil Youngs långvarige manager:

– Det här är speciellt på så många sätt, säger han om den eventuella drömkonserten. Du får förmodligen aldrig en till chans att se så här stora namn.

Arrangören Goldenvoice står bakom den i helgen pågående, årliga Coachellafestivalen i Indio i Kalifornien. Det är också på den platsen som musiklegendarerna ska uppträda i oktober – om den tre dagar långa festivalen blir verklighet.