Fakta: Tävlar i första semifinalen

1. Finland: Sandhja – "Sing it away"

2. Grekland: Argo – "Utopian land"

3. Moldavien: Lidia Isac – "Falling stars"

4. Ungern: Freddie – "Pioneer"

5. Kroatien: Nina Krajlić – "Lighthouse"

6. Nederländerna: Douwe Bob – "Slow down"

7. Armenien: Iveta Mukutjian – "Lovewave"

8. San Marino: Serhat – "I didn't know"

9. Ryssland: Sergej Lazarev – "You are the only one"

10. Tjeckien: Gabriela Gunčíková – "I stand"

11. Cypern: Minus One – "Alter ego"

12. Österrike: Zoë – "Loin d'ici"

13. Estland: Jüri Pootsmann – "Play"

14. Azerbajdzjan: Samra – "Miracle"

15. Montenegro: Highway Bend – "The real thing"

16. Island: Gréta Salóme – "Hear them calling"

17. Bosnien-Hercegovina: Deen & Dalal featuring Ana Rucner & Jala – "Ljubav je"

18. Malta: Ira Losco – "Walk on water"

SVT:s Christer Björkman måste ha haft ett styvt jobb med att skapa någon form av dramaturgi när han pusslade ihop startordningen i tisdagens semifinal. Det är gott om lugna bitar i årets Eurovision Song Contest.

Lyckligtvis har tävlingen god draghjälp från programledarna, fjolårets vinnare Måns Zelmerlöw och återvändaren Petra Mede.

– Welcome Europe, ropade paret med en röst under måndagens publika genrep, och på scenen står ett gäng pudelrockare och vräker ut "The final countdown".

Upplägget och tonen känns igen från Melodifestivalen och när Måns Zelmerlöw öppnar sändningen med en nedtonad version av sin vinnarlåt "Heroes" påminner det stora shownumret om de som präglade Eurovision i Malmö.

Flera komiska poänger

Sändningarna är hårt mallade och det finns inte mycket utrymme för programledarna att spela på. Men Mede och Zelmerlöw lyckades under måndagskvällen smasha in flera uppskattade komiska poänger.

Semifinalen kommer dock inte bara att bjuda på musik och svensk humor. Medan rösterna räknas får tittare på hela kontinenten se dansnumret "The grey people", som uppmärksammar de människor som flytt till Europa.

Ryssland favorit

Av de tio artister som hos spelbolagen ges bäst chanser att vinna årets Eurovision tävlar bara Ryssland och Armenien i den första semifinalen. Förra veckan snubblade ryske Sergej Lazarev på scenen när han övade in sitt tekniskt avancerade nummer, men under måndagens genrep satt allt som det skulle och han möttes av rungande applåder.

Svenske Frans Jeppsson Wall repade också inför publik, trots att han är direktkvalificerad till finalen och inte uppträder på tisdagen.