Varför Kanye West befann sig på Ikea har ännu inte bekräftats. Det spekuleras i om det rör sig om ett samarbete, eftersom West förutom att göra musik även är designer. Han har även kopplats samman med designern Katie Eary som tidigare designat för varuhuset.

– Det stämmer. Vi kan bekräfta att han är på plats. Jag vill och kan inte säga mer än att han är i Älmhult på Ikea idag, sade Jakob Holmström, pressansvarig på Ikea, till Aftonbladet på tisdagen.

För Expressen bekräftar Johanna Blomqvist, på Ikeas pressavdelning, att West träffade företagets designavdelning.

Ahmad Rahmati och två kompisar körde drygt 16 mil, från Huskvarna till Älmhult, och väntade i fyra timmar. Sedan fick de ögonkontakt med sin idol.

– Jag stod där barfota, då skrattade han åt oss. Men jag hade pennan och skorna i handen och då signade han båda mina skor och de andras också efter ett tag, säger Rahmati till Jönköpings-Posten.

Han ska genast ha blivit erbjuden 40 000 kronor för skorna, som kommer från West eget märke. Men någon försäljning var inte aktuell.

Senare på kvällen ska West ha ätit middag på Brasseriet i Älmhult samtidigt som fans samlades utanför.

– Det var fantastiskt trevligt. Han var väldigt sympatisk och njöt av maten. Det var en uppmärksammad dag i lilla Älmhult, säger krögaren Mats Stjernqvist till Expressen.