Fakta: Salo och Jöback i schlagern

The Ark, med frontfiguren Ola Salo i spetsen, vann Melodifestivalen med låten "The worrying kind" 2007. Gruppen representerade Sverige i Eurovision Song Contest och slutade på 18:e plats.

Peter Jöback tävlade med låten "En sensation" i Melodifestivalen 1990, där slutade han på plats nio av tio. På samma placering hamnade han i Melodifestivalen 2010, när han tog sig vidare till finalen med låten "Hollow".

Melodifestivalen är ingen ny mark för vare sig Peter Jöback eller Ola Salo. Två gånger har vi sett musikalstjärnan Peter Jöback tävla i Melodifestivalen – 1990 och 2010. Med bandet The Ark vann Ola Salo tävlingen 2007 med glamrocklåten "The worrying kind".

När artisterna återvänder till Melodifestivalen i ett annat sammanhang får de ingen mersmak att tävla.

– Nej, svarar båda i kör.

– Tvärtom skulle jag säga. Det är otroligt skönt att vara med i den här cirkusen utan att behöva känna känslan av att vara med och tävla, säger Ola Salo.

Inte heller Peter Jöback känner tävlingssuget. Men tillsammans med Ola Salo framför han en låt som har tävlingspotential, förklarar han.

– När vi sjunger den här låten kan jag tänka "den här skulle jag kunnat tävla med" just eftersom det känns så bra och kul tillsammans med Ola, säger Jöback.

Båda lyfter fram hur de kompletterar varandra.

– Vi är som en manlig version av Agnetha och Anni-Frid, säger Ola Salo.

Låten heter "Sing me out" och har skrivits av Ola Salo tillsammans med Peter Kvint.

– Den är skriven till precis det här tillfället för att sjungas av mig och Peter. Det är en ganska storslagen och glammig arena-poprock-dänga, säger Ola Salo.

– Den handlar om styrkan att stå tillsammans, säger Peter Jöback.