Peter Lundblad har varit sjuk av och till under flera år, och på onsdagen bekräftade hans hustru dödsbeskedet för Expressen. Lundblad har i intervjuer sagt att det inte är relevant vilken sjukdom han led av, men i ett Facebookinlägg från 2012 beskrev han hur han har lärt sig att leva med sjukdomen:

"Döden är en god följeslagare! Eftersom jag på 6 år inte blivit friskförklarad från en sjukdom, har jag lärt mig leva med döden som kompis i stället för fiende", skrev han då.

"Så orättvist"

Nyligen stod Peter Lundblad på scenen tillsammans med Björn Skifs i Stockholm.

– Herregud, man är ju chockad. Det är så sorgligt. Vi stod på scenen tillsammans för bara några veckor sedan när han var hemlig gäst på tre av mina föreställningar på Göta Lejon och han var fantastisk. Peter sade då att nu har det vänt, nu kör vi i sommar, så det känns bara så orättvist, säger han.

Peter Lundblad började sin karriär i popbandet The Most Remarkable Nailband som gav ut sin självbetitlade debutskiva 1972. 1980 fick han en hit med singeln "Ge apan i dig en chans", och tre år senare tävlade Lundblad i Melodifestivalen för första gången med "Vill du ha mig efter gryningen" som han sjöng tillsammans med Agneta Olsson.

1986 kom den låt som kanske mest förknippas med Peter Lundblad: sommarklassikern "Ta mig havet". Han sista skiva, samlingsalbumet "En obotlig romantiker, kom 2012.

Badrock till Lundblads minne

I sommar skulle Lundblad ha varit med i den återupplivade konsertshowen Badrock i Borgholm tillsammans med bland andra Skifs, Sanne Salomonsen, Tommy Nilsson och Mats Ronander. Tidigare år har Badrock-konserterna alltid avslutats med just "Ta mig till havet".

– Vi kommer göra Badrocken till Peters minne, så kommer det att bli. Det var ju en av grejerna med Badrock, att vi alltid slutade med "Ta mig till havet", och den får vi försöka göra själva den här gången, tillsammans med publiken, säger Björn Skifs.

Peter Lundblad blev 65 år.