Fakta: "Lilla drevet"

"Lilla drevet" är en humorpodd som görs i samarbete med Aftonbladet Kultur sedan 2013. Varje vecka tar programledarna och komikerna Kristoffer Svensson, Nanna Johansson, Liv Strömquist och Ola Söderholm sig an aktuella nyhetshändelser.

I onsdags skrev Ola Söderholm på "Lilla drevets" Facebooksida att årets återstående avsnitt kommer att spelas in utan Kristoffer Svensson.

"Vi hoppas vi kan podda ihop med Kringlan igen längre fram, men nu kommer vi köra på resten av säsongen utan honom", skriver han.

Beslutet att Svensson får lämna "Public service" togs i samråd med "Ekots" ledningsgrupp på torsdagen, rapporterar Sveriges Radios "Kulturnytt".

"'Kringlan' har varit en stor tillgång för 'Public service', både som programledare och manusförfattare, men hans utspel mot kritikern Victor Malm och Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg är långt över gränsen för hur vi tycker att en representant för oss kan uttala sig offentligt", säger "Public service"-grundarna Mattias Konnebäck och Erik Blix i ett pressmeddelande.

Twittrade hot

Kristoffer Svensson har gjort humorpodden "Lilla drevet" i samarbete med Aftonbladet, men i onsdags meddelade Åsa Linderborg att tidningen bryter med Svensson. Anledningen var att Svensson twittrat hot mot frilansjournalisten Victor Malm – som recenserat Svenssons och Nanna Johanssons bok "Omänniskor" för Aftonbladet – och Linderborg.

Kristoffer Svensson skriver till "Kulturnytt" att han "hemskt gärna vill be Åsa om ursäkt".

"Det här var ett totalt psykbryt som jag ångrar av hela mitt hjärta men tyvärr inte kan göra ogjort", skriver han.

"Olustig situation"

Victor Malm, som fick höra av Kristoffer Svensson att han skulle "få ansiktet sönderslaget", har under torsdagen anmält Svensson för olaga hot.

Till "Kulturnytt" säger Victor Malm att han tycker att hela situationen är olustig och att han blev väldigt förvånad över hoten, då han själv inte anser att han skrivit en kritisk recension av "Omänniskor".