Fakta: Ola Selmén

Född: 1978 i Helsingborg.

Bakgrund: Har lett många olika barnprogram i SVT, bland annat "Bobster", "Sommarlovsmorgon", "Amigo" och "Stressa ner med Ola och Nic". Har också jobbat på radio, med bland annat P3:s "Morgonpasset" och "Äntligen hemma" i Mix Megapol.

Kuriosa: Är också medlem i underhållningsgruppen Världens snabbaste allsång.

Aktuell: Med en ny säsong av "Amigo grande" i Barnkanalen. Den 1 april sänds det första programmet i serien "Upp till bevis", som han också leder.

Försäsongen har bestått av stenhårda förhandlingar, berättar programledaren Ola Selmén, men till slut har han lyckats få med sig en hel del nya vänner på "Amigo grande"-tåget. Bland de nya figurerna som dyker upp finns bland andra "Folkbildningsfakiren", "Tuttanborstahuset Räk" och "Linspojken". Precis som tidigare är det två lag om tre generationer som i varje avsnitt ska slå sina kloka huvuden ihop i en klurig frågesport.

– Det är kunskap, sport och musik i en kärleksfull förening. Folk i vårt land är ofta väldigt seriösa och det är viktigt att ta 30 minuter ibland för att plocka fram nyfikenheten och lekfriheten, säger Ola Selmén.

För de tävlande blir det allt från dans i discotuber och bad i kalla bassänger till målning i blindo och pressning av apelsiner. Manuset har han fått godkänt av den sex månader gamla dottern.

– Jag har rullat barnvagnen medan jag läst manus och sjungit sånger. Det enda hon varit skeptisk till är pappas "Amigo grande"-mustasch.

Han är imponerad av hur lagens tre generationer tar sig an utmaningarna.

– Mormor brukar börja dagen smått förvånad, men sluta dagen med ett stort leende, säger Ola Selmén.

Programmet börjar sändas på Barnkanalen 4 mars 18.50. Vid sidan om "Amigo grande" jobbar Ola Selmén med "Upp till bevis" som börjar sändas i SVT i april samt skriver på en ny ungdomsbok.