Fakta: Skarsgårds senaste roller

2016 Dima i "Our kind of traitor"

2015 John River i tv-serien "River"

2015 Erik Selvig i "Avengers: Age of Ultron"

2015 Grand Duke i "Berättelsen om Askungen"

2015 Edward i "Hector and the search for happiness"

2014 Nils Dickman i "En iskall jävel"

2013 Seligman i "Nymphomaniac"

2013 Barber i "The physician"

2013 Erik Selvig i "Thor: The dark world"

2013 Prinsen i Verona i "Romeo & Juliet"

2013 Finlay i "The railway man"

– Jag har absolut noll bollsinne. Jag tränade i flera månader, men det blev ändå inte speciellt bra.

I "Our kind of traitor" spelar han en rysk oligark med långt stripigt hår och engelska med rysk brytning. Den förmögne ryssen anar att han kommer att bli mördad, och för att försöka rädda sig och sin familj tar han kontakt med ett brittiskt par på semester. Han vill att de ska vara mellanhänder i att smuggla hemligheter till brittiska underrättelsetjänsten för att rädda familjen.

"Riktigt förödmjukande"

Det brittiska paret spelas av Ewan McGregor och Naomi Harris – och i en viktig scen spelar Skarsgård och McGregor tennis.

– Det var riktigt förödmjukande, för Ewan var så pass mycket bättre än vad jag var, och han hade dessutom mycket snyggare hår. Det slutade med att de fick lägga in en digitalt skapad boll i alla de scener där jag hade missat bollen. Dom kan fixa allt med specialeffekter numera.

Filmen regisserades av Susanna White, som tidigare regisserat sonen Alexander Skarsgård i TV-serien "Generation kill".

– Hon var väldigt bra, jag kände mig lika säker med henne som jag brukar känna mig när jag arbetar med Lars von Trier. Jag kände att jag kunde göra precis vad jag ville. Jag kände mig säker. Och om jag inte känner mig säker, då blir jag mindre bra.

Thriller om seriemördare

Ständige parhästen von Trier förbereder just nu inspelningen av sin seriemördarthriller "The house that Jack built".

– Jag ska säkert vara med i den, men jag vet inte vad jag kommer att spela. Det kanske bara blir någon som kommer och serverar kaffe.

Som vanligt talar Skarsgård oerhört varmt om von Trier.

– Han är som min lillebror. Jag älskar honom djupt och innerligt. Han är en sårbar, intelligent och ibland deprimerad man. Han är en god vän och oerhört rolig att vara med. Han har ett underbart sinne för humor, även om det ibland inte riktigt tas emot på rätt sätt.

Stellan Skarsgård har tillbringat en tid nu under våren med att i New York och Montauk filma med Volker Schlöndorff. Filmen heter "Return to Montauk" och Skarsgård spelar en operasångare.

– De visste att jag inte kan sjunga, så jag har tränat med en musiklärare så att det ska se rätt ut när jag mimar till en riktig operasångares röst. Jag har fem arior.

"Our kind of traitor" har svensk biopremiär den 20 maj.