Fakta: Mötley Crüe

Bildades 1981 i Los Angeles.

Medlemmar: Vince Neil (sång), Tommy Lee (trummor), Nikki Sixx (bas), Mick Mars (gitarr).

Har släppt nio studioalbum, från "Too fast for love" 1981 till "Saints of Los Angeles" 2008.

Låtar som "Shout at the devil", "Home sweet home", "Girls, girls, girls", "Kickstart my heart" och "Dr Feelgood" hör till 80-talets mest klassiska hårdrocksalster.

Tillsammans med författaren och journalisten Neil Strauss skrev bandmedlemmarna rockbiografin "The dirt", som gavs ut 2001. Boken har hyllats som en av de bästa i sin genre.

Rock, partaj och "Girls, girls, girls" – så lyder den heliga treenigheten efter vilken Mötley Crüe rättat sig i snart 35 års tid. Men även den bästa festen har sitt slut, någonting som den skandalomsusade Los Angeles-kvartetten påminner om med sin turnéparoll: "All bad things must come to an end".

Att vara smakfulla är kanske det sista Mötley Crüe skulle kunna anklagas för, men till skillnad från band som Judas Priest och Kiss – vars avskedsturnéer mer varit ett "på återseende" än ett farväl – så vill Tommy Lee och de andra avsluta med någon sorts "värdighet" i behåll.

– Vi ville inte bli som de andra. Det är så många band som kör på och kör på. Till slut spelar de på någon lantbruksmarknad i ett land långt bort, och det tycker jag är fucked up, sade Tommy Lee till TT i somras.

Sommarens spelning på Sweden Rock upplevdes som en besvikelse av många. Men i Globen, när det "på riktigt" är sista gången i Sverige, tänker Mötley Crüe göra allt för att gå på knock.

Eller, som Tommy Lee uttryckte det:

– Vi vill avsluta på samma sätt som vi började – med en riktig jävla smäll.