Fakta: Den nya komediserien

Handlar om Jens (Peter Magnusson) och hans hustru Åsa (Rakel Wärmländer) som tror att de äntligen ska få ta över Åsas föräldrars (Anki Lidén och Krister Henriksson) sommarhus. Men det visar sig att föräldrarna inte alls tänker lämna över kåken – i stället tvingas hela familjen bo tillsammans.

I det lite finare grannhuset bor Åsas syster Carro (Christine Meltzer) och hennes nya kille Bobo (Christofer Wagelin).

Serien, som får premiär under 2017, är baserad på den norska komediserien "Neste sommer". Peter Magnusson har skrivit det svenska manuset och han agerar också "showrunner", vilket innebär att han har det övergripande kreativa ansvaret.

Christine Meltzer brakar ut ur förrådsboden med en rejäl lövblås i högsta hugg. Det dammar ordentligt när hon riktar maskinen rakt ner i gruset.

Sedan bryter regissören Mikael Syrén. Lövblåsen ska leva om ännu mer och skruvas upp till max och Christine Meltzer tar plats i boden igen.

– Det är en familj som har lagt till lite väl nära Christines karaktär Carros och hävdar allemansrätten. Hon tycker väl inte riktigt att hennes lilla strand faller under allemansrätten och får ett litet utbrott. Carro har ett ganska hetsigt temperament, berättar Peter Magnusson som står intill och bevittnar inspelningen.

Tunga skådespelare

Det är han som har skrivit manus till Kanal 5:s nya, ännu titellösa, komediserie och han spelar också en av huvudrollerna. Dessutom är Peter Magnusson "showrunner", vilket innebär att han har det övergripande kreativa ansvaret för produktionen.

Serien utspelas i två närliggande sommarhus där två systrar bor med sina familjer. Förutom Magnusson och Meltzer syns bland andra Anki Lidén, Krister Henriksson och Rakel Wärmländer i rollerna.

– Jag spelar en kille som heter Jens och det handlar mycket om hans vilja att hitta rätt i sin frus familj, vilket inte alltid är så lätt. Man bor trångt och nära i ett dragigt sommarhus och alla ska tycka om varandra, det kan vara lite besvärligt ibland, säger Peter Magnusson.

"Kan inte hålla mig"

Både han och Christine Meltzer tror att tittarna kommer att kunna relatera till handlingen.

– Alla kommer att kunna känna igen sig. Man längtar efter sommaren och ledigheten i flera månader och när den väl kommer så pajar det mesta för att man har så höga förväntningar. Det är dåligt väder och svärföräldrar och föräldrar och syskon och gäster, säger Christine Meltzer.

Rolig tv blir det förhoppningsvis också.

– Jag brister ut i skratt hela tiden under inspelningen, jag kan inte hålla mig. Men jag brukar tänka att det är ett gott tecken för det innebär ju i alla fall att det är roligt och känns kul, säger Christine Meltzer.

Den nya komediserien ska sändas i Kanal 5 under 2017.