Fakta: Stjärnorna om Natalie Cole

"I dag lyssnar och sjunger vi med till 'This will be' för att hedra den enastående Natalie Cole."

Emmy Rossum, skådespelerska, på Twitter.

"Unforgettable på alla sätt ... Det är du, Natalie, det är du."

Jordin Sparks, artist, på Instagram.

"Vi kommer att sakna henne otroligt mycket"

Rosie O'Donell, komiker, på Twitter.

"Hon såg och berörde världen genom sin resa genom livet och med sin vackra röst"

MC Hammer, artist, på Twitter.

"Natalie var en exceptionell jazzsångerska och det var en ära att få spela in och uppträda med henne vid flera tillfällen. Hon var en underbar och generös person som kommer att vara mycket saknad."

Tony Bennett, artist, på Instagram

Hon är framför allt känd för hits som "This will be (an everlasting love)" och "Unforgettable", men har också gästat tv-serier som "Grey's anatomy" och "Law & order: special victims unit" samt gjort huvudrollen i filmen "Lily in Winter" (1994).

Hennes debutalbum "Inseparable" kom 1975 och hon hyllades med två Grammys. Sedan dess har hon vunnit ytterligare sju för sina många album.

1990 släppte hon skivan "Unforgettable ... With love" där hon sjunger sin far Nat "King" Coles låtar. Albumet såldes i 14 miljoner exemplar.

2009 genomgick Natalie Cole en njurtransplantation och bara ett år tidigare hade hon berättat om att hon led av den kroniska leversjukdomen hepatit C. Hon ska själv ha trott att hon smittats på grund av sitt drogmissbruk för över 35 år sedan.

"Natalie kämpade starkt och modigt, och dog som hon levde, med värdighet, styrka och ära. Vår älskade mor och syster kommer att vara mycket saknad och kommer att vara unforgettable (oförglömlig) i våra hjärtan för evigt", skriver sonen Robert Yancy och systrarna Timolin Cole och Casey Cole i ett uttalande som E! Online har tagit del av.

Natalie Cole gick bort i Los Angeles på torsdagskvällen, amerikansk tid. Dödsorsaken är ännu inte känd.