The Soundtrack of Our Lives

• Bildades. 1995 i Göteborg. 

• Består av. Torbjörn ”Ebbot” Lundberg, sång, Ian Persson, gitarr, Martin Hederos, piano, Kalle Gustafsson-Jerneholm, bas, Fredrik Sandsten, trummor och Mattias Bärjed, gitarr. 

• Aktuella. Med albumet ”Throw it to the universe” som släpps den 18 april.

• Konserter. Spelar på Pustervik i Göteborg den 27 april, på KB i Malmö den 28 april och på Cirkus i Stockholm den 29 april. 

Andra medier har rapporterat att The Soundtrack of Our Lives lägger av efter att de släppt sitt sista album ”Throw it to the universe”. Det tillbakavisar bandet själva. 

– Jag kan avslöja att det finns fler låtar som vi kan släppa, några nya singlar som kommer i slutet av året, säger sångaren Ebbot Lundberg, 46.

När året är slut kommer bandet att ta en paus på obestämd tid men det innebär inte att de aldrig dyker upp igen.

– Livebiten kan vi inte säga absolut nej till. Vi försvinner ett tag till ett annat solsystem men sedan kanske vi kommer tillbaka, säger Ebbot Lundberg. 

Skivan ”Throw it to the universe” består av tidigare ofärdiga låtar ur The Soundtrack of Our Lives arkiv. De kanske aldrig hade blivit klara om det inte varit för bandets inhopp som pausunderhållning i årets Melodifestival.

– Jag hade en writers block och att få göra om någon annans låt i Melodifestivalen blev en förlösande faktor. Det var som en champagnekork, orden bara flög ut. Man kan alltså tacka Melodifestivalen för det. Världen är full av överraskningar, säger Ebbot Lundberg.

Håll ögonen även öppna efter bandet i ett annat folkligt tv-program i år.

– Det är inte omöjligt att vi dyker upp i ”Allsång på Skansen”. Det är lika bra att ha det gjort, säger Ebbot Lundberg. 

På ”Throw it to the universe” knyter The Soundtrack of Our Lives ihop sin albumsäck genom att bland annat jobba med den avhoppade medlemmen Björn Olsson. På skivans sista låt hörs alla bandmedlemmars stämmor.

Nu ska The Soundtrack of Our Lives ut och spela ibland annat Sverige, USA och Kina. 

– Vi ska plocka russinen ur kakan och spela i de städer som varit kul, säger pianisten Martin Hederos, 39.