Fakta: Hinds

Bildades 2011 i Madrid.

Hette från början Deers, men var tvungna att byta namn på grund av rättighetsskäl.

Debutalbumet "Leave me alone" släpptes i januari 2016.

Bandmedlemmar: Ana Perrote (sång och gitarr), Carlotta Cosials (sång och gitarr), Ade Martin (bas), Amber Grimbergen (trummor).

Varken Ana Perrote eller Carlotta Cosials kunde spela bas eller trummor, men en dag i replokalen för fem år sedan gjorde de ett försök. Några timmar senare var två skramliga lo-fi-låtar klara och det var starten för bandet Hinds.

Det ena spåret, "Bamboo", var sedan en ledstjärna för den ljudbild de ville få till på debutalbumet "Leave me alone". Rå, otajt rock där de två sångrösterna snarare slår emot varandra än möts i stämsång.

– Det var ett konstigt sound, men vi gillade det. Vi brydde oss inte om att det skulle vara välproducerat. Vi tänkte att det här var vårt första album och det var så här vi började. Vi skulle inte vara rädda eller skämmas för det, säger Ana Perrote som är bandets ena gitarrist och sångare.

Testar lokalproducerat

Sedan skivsläppet i januari har Hinds knappt varit hemma i Madrid. Istället reser de jorden runt och spelar för fulla hus. För att ta del av varje ny plats har de vissa knep.

– Vi ber alltid om att få lokalproducerad öl till vår loge. Sen försöker vi testa någon typisk maträtt. Men det bästa sättet är egentligen att prata med fansen efter spelningarna, säger Ana Perrote.

Debatt i hemlandet

I Madrid finns en välmående musikscen för garagerocken, men det är svårt att få något större genombrott. Hinds är ett undantag, dock får de inte enbart beröm.

– Det är en debatt i Madrid om man älskar eller hatar oss. Bara för att vi är glada och unga så provocerar vi, säger Ana Perrote.

Hinds-medlemmarna menar att delar av hatet kommer från andra musiker som tycker att de borde uppmärksammas istället.

– Det är som att de måste hitta på en ursäkt för att vi får spela utomlands. Det finns bland annat ett rykte som säger att en av våra pappor äger Coca-cola i Spanien, säger trummisen Amber Grimbergen.

– Andra tror att vi är en skivbolagsprodukt. Men titta på oss. Vem skulle välja att vi såg ut såhär, säger Ana Perrote och gestikulerar mot sin smutsvita tröja.