Fakta: Springsteens Sverigebesök

13 av Springsteens turnéer har gjort nedslag i Sverige, sammanlagt har han spelat här 32 gånger.

Första spelningen ägde rum i Konserthuset i Stockholm 1975, och den senaste på Friends Arena i Solna 2013.

Bossens mest besökta svenska arenor är Ullevi i Göteborg och Stadion i Stockholm, där han spelat 8 gånger vardera.

Att Bruce Springsteen gillar Sverige är ingen nyhet: sammantaget har han spelat i Sverige 32 gånger. Och i sommar är det alltså dags igen när han ställer sig på Ullevis scen i Göteborg den 25 juni.

Senast Springsteen var i Sverige var 2013, då på Friends arena i Solna. Sommarens spelning blir hans nionde på just Ullevi.

"Vi ser fram emot att få uppleva Bruce Springsteen och hans E Street Band när de återintar Ullevi i Göteborg för ytterligare en klassisk konsert som kommer gå till historien", skriver arrangören Live Nation i ett pressmeddelande.

Jubileumsturné

Spelningen är en del av Springsteens "The river tour", som just nu pågår i USA och är hans första på två år. Turnén är en hyllning till det klassiska Springsteen-albumet "The river" som firar 35-årsjubileum i år, samt ett led i fjolårets släpp av Springsteen-boxen "The ties that bind: The river collection".

Sedan tidigare är det känt att turnén tar Bossen till flera andra europeiska städer, och på onsdagen blev det klart att han även spelar i Köpenhamn den 22 juni och i Oslo den 29 juni.

Biljetterna till konserten i Göteborg släpps den 25 februari.