Fakta: Årets artister i urval

Några av artisterna som uppträder på Summerburst i Stockholm.

Fredag: Alan Walker, Kygo, Mike Perry, Armin van Buuren, Steve Angello.

Lördag: Jonas Blue, Icona Pop, Diplo, David Guetta, Alesso.

För två veckor sedan anordnades Göteborgsupplagan av Summerburst på Ullevi i Göteborg. Nu är det Stockholms tur att få ta del av dansmusikfestivalen.

Först ut på den stora scenen på Gärdet i Stockholm var den norsk-brittiske EDM-stjärnan Alan Walker – mest känd för singeln "Faded".

– Det här alltså. Jag får rysningar av det här, säger Natahlie Borgström när hitlåten börjar ljuda över festivalområdet.

Hon har åkt från Kalmar tillsammans med Felicia Sperling, Ida Velinder och Sanna Augustsson. De hade hoppats på bättre väder men ser ändå fram emot att dansa till, framför allt, EM-låtsaktuelle fransmannen David Guetta.

– Vi hoppas att han ska leverera, säger Ida Velinder men påpekar samtidigt det bästa med Summeburst faktiskt är stämningen.

Tungt program

Just stämningen lyfter också festivalgeneralen Anders Boström fram när han ska förklara Summerbursts framgångar.

– Det är en stor fest. Jag tror att vi har fått till en stämning som folk gillar. Det är ett väldigt bra sätt att fira att sommaren startar, säger han.

Att artistprogrammet håller en hög internationell standard är förstås också en viktig beståndsdel.

– Vi tummar aldrig på artistprogrammet och det känner sig folk säkra på nu efter sex år, säger Anders Boström.

Svenska stjärnor

Han lyfter särskilt fram den amerikanske dj-stjärnan och superproducenten Diplo, som inte gästat festivalen tidigare, och just David Guetta, som var med redan under premiäråret 2011 och som återvänt flera gånger sedan dess.

– Vi är väldigt glada att så många stora världsartister vill fortsätta komma till oss. Det visar att vi gör ett bra jobb med att ta hand om dem och visar dem Sveriges bästa publik, vi har fått ett gott rykte, säger Anders Boström.

Vill man se feta dansmusikshower bör man inte heller missa respektive kvälls avslutningsspelningar med de svenska världsstjärnorna Steve Angello och Alesso.

– De har inte bara ett ess i rockärmen utan en hel kortlek, säger Anders Boström.

Summerburst pågår under fredagen och lördagen.