Fakta: Frances O'Connor

Namn:Frances Ann O'Connor.

Ålder:49 år gammal.

Född:I England, växte upp i Australien.

Aktuell: Med skräckfilmen "The conjuring 2" och pjäsen "The truth" i London.

Frances O'Connor har tidigare medverkat i filmer som "The hunter" och "A.I. – Artificiell intelligens" och i serier som "Mr Selfridge". För närvarande är hon aktuell i skräckfilmen "The conjuring 2".

I hyllade "The missing" från 2014, som just nu strömmas på C More, spelar hon rollen som sorgsen mor. Seriens handling sträcker sig över flera år och följer paret Tony och Emily Hughes vars femårige son försvinner under en semester i Frankrike.

– Eftersom jag själv är mamma så var det en väldigt utmanande roll att spela. Jag har en son som nu är i elvaårsåldern. Att bara föreställa sig att något sådant skulle kunna hända är så förödande. På det sättet gick det verkligen att relatera till rollfiguren, säger Frances O'Connor.

Ingen fortsättning

Skådespelaren blev Golden Globe-nominerad för sin insats 2015.

– Det var fantastiskt att jobba med teamet och de andra skådespelarna. Vi alla är stolta över projektet och vi är så glada över att den också slog genom så stort internationellt.

Inspelningen av den andra säsongen är nu i gång, men den handlar om ett helt nytt fall. Därmed kommer varken Frances O'Connor eller James Nesbitt, som spelade den manliga huvudrollen, att dyka upp i serien igen.

– De sade redan från början att det skulle bli en antologiserie och att säsong två skulle handla om något annat. Både jag och James blev nog ganska lättade på sätt och vis, för det är svåra rollfigurer att upprätthålla. Så jag kände att det var rätt beslut på alla sätt.

"Gripande historia"

Hon tror att förklarningen till framgången med serien är att den är universell.

– Den påminner om de lite mörkare nordiska serierna. Det är en mänsklig och gripande historia som jag tror att många kan relatera till.