– Vill jag inte prata om något så låter jag bli att svara.

Man får fråga vad man vill, men inte räkna med svar från Stjärnorna på slottet-deltagaren Magnus Uggla.

Fakta: "Stjärnorna på slottet"-deltagarna

Lia Boysen, 50 år, skådespelare. Fick sitt genombrott i tv-serien "Det nya landet" (som sedan klipptes om till en långfilm). Belönades med en Guldbagge för bästa kvinnliga biroll för filmen "Sök" 2006. På senare år har hon medverkat i filmer och tv-serier som "Jordskott", "Miraklet i Viskan" och "I lodjurets timma".

Johannes Brost, 69 år, skådespelare. Blev Joker med hela svenska folket i "Rederiet". Har varit aktiv som skådespelare i över 45 år och belönades med en Guldbagge för bästa manliga huvudroll för "Avalon" 2013.

Gunnel Fred, 60 år, skådespelare. Har ett digert cv från film, tv och Dramaten. Medlem i humorgruppen Lorrygänget (med bland andra Peter Dalle, Claes Månsson, Ulla Skoog och Suzanne Reuter). Har medverkat i filmer som "Strul", "Drömkåken", "Yrrol" och flera Dramatenpjäser i regi av Ingmar Bergman.

Sofia Ledarp, 42 år, skådespelare. Medverkat i ett flertal pjäser på Dramaten och Stadsteatern i Stockholm. Tv-debuterade i "Om Stig Petrés hemlighet" 2004. Filmdebuten kom i Hannes Holms "Varannan vecka" 2006. Belönades med en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll för "Den man älskar" 2008. Spelar med i tv-serien "Fröken Frimans krig".

Magnus Uggla, 62 år, artist. Ständig provokatör som albumdebuterade med "Om Bobbo Viking" 1975 och har släppt sammanlagt 17 studioalbum. Har även provat på livet som skådespelare i filmer som "G – som i gemenskap" (1983) och "Falsk som vatten" (1985). Fick en jättehit med Olle Ljungström "Jag och min far" efter "Så mycket bättre" härom året.

Fakta: Tidigare deltagare

Säsong 1: Maud Adams, Börje Ahlstedt, Peter Harryson, Mona Malm, Sven-Bertil Taube.

Säsong 2: Britt Ekland, Magnus Härenstam, Jan Malmsjö, Arja Saijonmaa, Peter Stormare.

Säsong 3: Janne "Loffe" Carlsson, Kjerstin Dellert, Jonas Gardell, Staffan Scheja, Christina Schollin.

Säsong 4: Kjell Bergqvist, Tommy Körberg, Siw Malmkvist, Björn Ranelid, Meg Westergren.

Säsong 5: Ulf Brunnberg, Marie Göranzon, Dan Ekborg, Monica Dominique, Niklas Strömstedt.

Säsong 6: Kim Anderzon, Louise Hoffsten, Christer Lindarw, Johan Rabaeus, Johan Rheborg.

Säsong 7: Ewa Fröling, Robert Gustafsson, Claes Malmberg, Barbro "Lill-Babs" Svensson, Philip Zandén.

Säsong 8: Leif Andrée, Malena Ernman, Maria Lundqvist, Claes Månsson, Lasse Åberg.

Säsong 9: Harriet Andersson, Helena Bergström, Özz Nûjen, Örjan Ramberg, Rikard Wolff.

Säsong 10: Morgan Alling, Marika Lagercrantz, Amanda Ooms, Stefan Sauk, Claire Wikholm.

Ett gigantiskt hus i gul puts och en enorm trädgård är spelplan för Johannes Brost, Gunnel Fred, Lia Boysen, Sofia Ledarp och Magnus Uggla när de spelar in årets upplaga av "Stjärnorna på slottet".

– Jag blev tagen av den här platsen när jag kom hit. Det är så otroligt vackert och det är verkligen ett riktigt slott, säger Sofie Ledarp när hon står ute i trädgården och blickar upp mot slottsfasaden.

Spöken på slottet

För Lia Boysen är inspelningsplatsen något alldeles speciellt. Hennes mormor växte upp på där och Boysen har själv besökt slottet med henne under sin barndom. Det här blir första gången hon faktiskt sover inne i huvudbyggnaden och hon hoppas att hon får uppleva något utöver det vanliga.

– Jag älskade att höra när mormor berättade spökhistorier om den här platsen. Jag hoppades få sova nära matsalen och biblioteken där det spökar mest, men det blev barnkammaren, säger Lia Boysen.

Gunnel Fred har tackat nej till att vara med i liknande program tidigare. Men nu tar hon plats framför kamerorna.

– Jag ser nog inte fram emot att prata om mig själv, men jag tycker det är så intressant att höra andra människors livshistoria. Vilka val de har ställts inför och deras svåra stunder, säger hon.

"Låter bli att svara"

Magnus Uggla är en av de mer erfarna deltagarna när det kommer till underhållningsprogram. För fyra år sedan deltog han i tredje säsongen av "Så mycket bättre" och det har gett honom viss expertis.

– Jag vet att det är tuffa dagar det här. När vi gjorde "Så mycket bättre" bestämde vi att man fick fråga vad man ville. Vill jag inte prata om något så låter jag bli att svara. Så kommer jag säga här också.

"Stjärnorna på slottet" kommer att börja sändas kring jul.