Band of Horses

• Består av: Ben Bridwell, sång och gitarr, Ryan Monroe, multi-instrument, Tyler Ramsey, gitarr, Bill Reynolds, bas och Creighton Barrett, trummor.

• Bildades: I Seattle i USA 2004. 

• Diskografi: ”Everything all the time” (2006), ”Cease to begin” (2007), ”Infinite arms” (2010).

• Aktuella: Med ”Mirage rock” som släpps onsdag 19 september. 

Efter att Band of Horses hade turnerat med skivan ”Infinite arms” tog de två månader ledigt. Men att åka på semester då var det sista som sångaren Ben Bridwell var sugen på.

– Jag hade bott så länge i mina resväskor att när jag hade packat upp dem vill jag inte ställa mig och packa om dem, säger han när Metro träffar honom, multi-instrumentalisten Ryan Monroe och gitarristen Tyler Ramsey på hotell Nobis i Stockholm. 

Nu är bandet på resande fot igen. Den här gången med nya albumet ”Mirage rock” som släpps i dag. 

På den har de samarbetat med producenten Glyn Johns som tidigare jobbat med The Clash, Eric Clapton, Small Faces, The Band, Led Zeppelin och Linda Ronstadt för att nämna några. 

– Han satt och pratade om sina kompisar Pete och Eric. Det var galet när vi insåg att han menade Pete Townshend och Eric Clapton, säger Ryan Monroe.

Ben Bridwell lovordar samarbetet mellan bandet och Glyn Johns och säger att producenten tog fram det bästa ur dem. Vad det är ska bandet visa när de spelar på Hovet i Stockholm den 9 november.