Fakta: Läget på gårdarna

Pontus Hugosson, 25, hästbonde från Kungsbacka

Gjorde sitt slutgiltiga val och bestämde sig för att fortsätta träffa Lisa Johansson.

Marcus Andersson, 37, köttbonde från Odensbacken

Gjorde sitt slutgiltiga val och bestämde sig för att fortsätta träffa Isabell Andrén.

Stefan Hildingsson, 31, köttbonde från Hassela

I förra avsnittet stod det klart att han hade fått känslor för Hanna Sundin. Nu spirar kärleken och Stefan fick träffa Hannas pappa.

Daniel Johansson, 38, älgbonde från Bjurholm

Avslöjade sina känslor för Alexandra Sandström redan förrförra avsnittet. Sedan dess har de fortsatt att bygga sin relation.

Älgbonden Daniel Johansson har redan fått sin Alexandra Sandström och i förra veckans avsnitt av TV4:s "Bonde söker fru" valde Pia Westén att lämna köttbonden Stefan Hildingssons gård då han bara hade ögon för Hanna Sundin.

I onsdagens avsnitt var det dags för mer traditionella slutval hemma hos köttbonden Marcus Andersson och hästbonden Pontus Hugosson. På deras gårdar gick det inte lika lätt.

Känslorna saknades

Till slut valde Pontus Lisa Johansson framför Cecilia Nancke.

– Jag var inne på att det skulle bli så, men jag ville ändå ta valet så sent som möjligt, säger han till TT.

Pontus säger att de riktigt starka kärlekskänslorna inte infann sig med Cecilia.

– Jag tycker att hon är en jättebra tjej men det kändes som att känslorna inte skulle komma där. Med Lisa visste jag fortfarande inte, därför ville jag fortsätta träffa henne.

Marcus Andersson har i sin tur haft en ganska skakig "Bonde söker fru"-resa. Efter att han valde att skicka hem alla tjejer från slottet ordnade TV4 fram ett gäng nya frierskor till honom.

"Återstår att se"

Han ångrar inte beslutet men det gjorde samtidigt att han fick mindre tid med sina tjejer jämfört med de andra bönderna.

– Eftersom det inte blev någon kärlek vid första ögonkastet hade man inte hunnit bygga upp några djupare känslor under tiden på gården. Det är klart att jag inte fick lika mycket tid med var och en som jag hade fått om jag hade bjudit in fyra från slottet, säger Marcus.

Slutvalet stod mellan Isabell Andrén och Ida Eckerwall och han bestämde sig för att fortsätta träffa den förstnämnda.

– De är ju jättebra båda två. Ida är jättetrevlig och lätt att umgås med men det kändes ännu bättre med Isabelle. Hjärtat slog lite starkare för henne. Sedan om det var rätt eller fel, det återstår att se, säger Marcus.

I nästa avsnitt ska de fyra bönderna åka på semester tillsammans med sina utvalda frierskor. Det blir bland annat resor till Skottland och Spanien.