Fakta: Sommarens största Spotify-hits

1. Mike Perry: "The ocean".

2. Justin Timberlake: "Can't stop the feeling"

3. Drake: "One dance"

4. David Guetta featuring Zara Larsson: "This one's for you"

5. Joel Adams: "Please don't go"

6. Shawn Mendes: "Treat you better"

7. Miriam Bryant: "Black car"

8. Calvin Harris featuring Rihanna: "This is what you came for".

9. Major Lazer featuring Justin Bieber & Mø: "Cold water"

10. Sia: "Cheap thrills"

Listan avser de mest spelade låtarna på Spotify i Sverige mellan 1 juni och 31 augusti 2016.

Källa: Spotify

Bakom artistnamnet Mike Perry döljer sig den 32-årige Skövdebon Mikael Persson. Tillsammans med sångerskan Shy Martin (Sara Hjellström) släppte han singeln "The ocean" i april och fick snart se den växa till en världshit.

– Man har hållit på med musik så länge och så hamnar låten på några spellistor och allting vänds upp och ner. Det ringer folk från hela världen som vill prata och diskutera. Det har verkligen varit omvälvande, sade han till TT i början av juni – då hade "The ocean" strömmats nio miljoner gånger på Spotify.

Under de tre månader som gått sedan dess har låten strömmats nästan 180 miljoner gånger till över hela världen.

Spotify-dominans

Hemma i Sverige har "The ocean" också funkat mycket bra – nu avslöjar Spotify att låten är den som musiktjänstens svenska användare har spelat flest gånger under juni, juli och augusti.

Tvåa på listan över sommarens Spotify-hits i Sverige placerar sig Justin Timberlakes "Can't stop the feeling". Drakes "One dance" är trea och på fjärdeplatsen hittar man David Guettas och Zara Larssons fotbolls-EM-låt "This one's for you".

Stor radiohit

"The ocean" har dessutom blivit en rejäl radiohit. Den ligger i topp hos MTG Radio, som bland sänder Rix FM, och den hamnar på andra plats på listan över sommarens mest spelade låtar i Sveriges Radios P3.

"Det är väldigt kul att några ganska okända namn fick till en av årets största svenska sommarhits, nämligen Mike Perry och Shy Martin. Uppfriskande och kul för svenskt musikliv", kommenterar Linda Nordeman, musikredaktör på Sveriges Radio.

"Ägt sommaren"

Etta på radiotronen är dock Justin Timberlake. Hans "Can't stop the feeling" var den mest spelade låten i både P3 och P4 och den ligger även bland MTG Radios absolut mest spelade låtar.

– Timberlakes "Can't stop the feeling" har som väntat ägt sommaren, säger Robert Sehlberg, musikchef på MTG radio.

TT: Vad är talande för sommarplågorna 2016?

– De har alla starka refränger. Många av dem har sommarkänsla, till exempel "The ocean". Men sommarplågan i form av töntiga låtar som sätter sig på hjärnan är inte riktigt kvar. Alla låtar som har gått bra i sommar är sanna radiohits.